Foto: Forsvaret

Fiskekvoter Det koster kroner på bundlinjen

Når fiskekvoterne er højere end den biologiske anbefaling, kan det på længere sigt koste fiskerne penge.

Det er urentabelt at gå imod den biologiske rådgivning omkring fiskekvoter.

Sådan lyder meldingen fra Helle Siegstad, som er afdelingschef for fisk og skaldyr på Grønlands Naturinstitut, efter at Naalakkersuisut igen i år har fastsat nogle kvoter væsentligt højere end den biologiske anbefaling lægger op til.

LÆS OGSÅ Næste års fiskekvoter er på plads

 - Den biologiske rådgivning er afgivet på basis af de informationer, vi har.  Den prøver at give en vurdering på, hvordan man udnytter en fiskebestand bedst muligt, og hvordan fiskeriet kan få det optimale ud af bestanden, siger Helle Siegstad. 

Hun fortæller, at anbefalingerne handler om den optimale udnyttelse af en biologisk ressource og ikke om at udrydde en fiskebestand eller ej. Konsekvensen af ikke at følge anbefalingerne handler netop om, hvorvidt man udnytter det vækstpotentiale, der er i en bestand, fortæller hun. 
 - Man får en dårligere udnyttelse af bestanden. Det vil sige man kan risikere at få for mange små fisk, som man ikke kan udnytte. Man kan fiske bestanden så langt ned, så det ikke er et godt fiskeri i forhold til fiskernes økonomi.

Helle Siegstad understreger, at det ikke er alle kvoterne, der er højere end de biologiske anbefalinger, men at de er det for torskefiskeri indenskærs og hellefiskefiskeriet i de nordlige områder.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt