VIDEO Det Grønlandske Hus vil hjælpe politiet

Naturligvis skal familien i Grønland altid underrettes, når en pårørende er død i Danmark. Det vil både Det Grønlandske Hus og Nordjyllands Politi kigge på snarest.
13. marts 2015 11:53

Det skete ikke, da Wilhelm Amossen døde den 17. februar uden for sit hjem i Aalborg. Familien blev først orienteret 14 dage senere og kunne derfor ikke nå frem til bisættelsen.

Folketingsmedlem Doris Jakobsen (S) spørger til, hvordan justitsministeren vil sikre, at familiemedlemmer bliver underrettet i fremtiden.

Uforstående over for manglen på kontakt
Og leder af Det Grønlandske Hus i Aalborg, Søren Stach Nielsen, fatter slet ikke, hvorfor politiet ikke tog kontakt til Det Grønlandske Hus i den pågældende sag.

- Vi har en masse kontakter til de grønlandske borgere her, påpeger Søren Stach Nielsen over for KNR og siger, det ville have været nemt at finde familiemedlemmer.

Læs også Politi beklager dårlig håndtering af grønlandsk mands død

- Herboende (i Danmark, red.) grønlændere kender rigtigt mange. Det er ikke umuligt, hvis man gør sig nogle anstrengelser for at finde familien.

- Jeg ringer til politiet og hører, om vi ikke kan gøre noget bedre i sådanne situationer for at undgå lignende situationer fremover, siger han.

Politiet ringer
Politiet i Aalborg har, efter at sagen kom frem, beklaget, og de vil kigge på deres procedurer i samarbejde med Det Grønlandske Hus snarest.

- Jeg vil tage kontakt til Det Grønlandske Hus her de næste dage for at få en måske lidt mere formel kontakt, så vi kan undgå lignende tilfælde, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals fra Nordjyllands Politi.