Det Grønlandske Hus i Aarhus åbner kulturafdeling

Afdelingen skal være med til at styrke husets fremtoning og sætte fokus på positive sider ved Grønland.
Arkiv: Den nye kulturafdeling skal blandt andet stå for fejringen af fejring af Grønlands Nationaldag
25. januar 2017 14:51

Den ny kulturafdeling består foreløbig af to medarbejdere, som skal være med til at kaste lys over grønlandsk kultur og historie.

- Bestyrelsens målsætning er at skabe et levende grønlandsmiljø i Aarhus og i regionen, siger direktør i Det Grønlandske Hus i Aarhus, Jørn Holbech, til KNR.

Siden årsskiftet har huset været igennem en omstrukturering, som ud over åbningen af kulturafdelingen har betydet goddag til to nye medarbejdere og farvel til én medarbejder.

LÆS OGSÅ Grønland repræsenteret i åbningen af kulturhovedstad

Fokus på det positive

Foreløbig er en lille håndfuld arrangementer sat i kalenderen, bl.a. en minifestival i maj, fejring af Grønlands Nationaldag i juni og et iværksætter- og erhvervsseminar i september. Derudover er huset en del af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Flere ting forventes dog på programmet, siger Jørn Holbech. Og gerne med fokus fra den danske presse i håb om at præsentere flere positive historier om Grønland og grønlandsk kultur.

- Vi skal have skabt de gode fortællinger. Og det er klart, at der skal vi bruge de herboende grønlændere, der har en historie at fortælle, og lige så gerne historier fra Grønland. Så vi bidrager til, at det tankesæt, som ligger til grund for mange danskeres manglende viden eller mytedannelse, får vi pillet ved, siger Jørn Holbech.

Studerende skal inddrages

Og det arbejde skal de grønlandske studerende, som bor i Aarhus og Region Midtjylland, gerne bidrage til også.

Blandt andet gennem erhvervs- og kulturstrategien Nukiga, som Det Grønlandske Hus i Aarhus søsatte sidste år.

- De studerende i huset vil blive inddrages i Nukiga de kommende år. De seneste år har vi jo haft Food Festival, hvor de studerende har været frivillige. Det skal udbygges, så andre arrangementer også har en frivillighed indbygget, siger Jørn Holbech.

De Grønlandske Hus og Nukiga står onsdag bag et debatarrangement på Dokk1 i Aarhus om fremtidens erhvervsmuligheder i Grønland.