BILLEDER Det går den rigtige vej for grønlands futsal-herrer

Efter en dårlig start på turneringen i Tjekkiet i weekenden spillede Grønland sig frem til en flot andenplads ved Generali Cup. Og landstræneren er glad for resultatet.
Skrevet af Mads Pedersen
21. marts 2017 11:39

Se billeder over artiklen, hvor blandt andet turneringens bedste spiller er med.

Efter den vellykkede turnering i Tjekkiet, Generali Cup, hvor det grønlandske futsallandshold opnåede en flot 2. plads, udtrykker landstræner Tekle Gebrelul tilfredshed med resultatet, selvom turneringen startede dårligt.   

- Vi starter skidt i turneringen med mange personlige fejl, nye unge spillere, der skal spilles ind på holdet, og skader hos vigtige spillere, der også gør at folk skal finde nye roller på banen, som ikke kan undgå at give uro, siger Tekle Ghebrelul. 

Efter to nederlag lørdag kom Grønland tilbage søndags med en 8-4 sejr over Tjekkiets U-21-landshold, som holdet tabte til dagen før.  

- På andendagen finder vi ny motivation, idet vi også har lært af nederlagene – alt begynder at fungere; vores returløb og rotationssystem. Vores presspil bliver bedre, og vi er til tider overlegne i overtal, fortæller landstræneren. 

En sikker sejr over Tjekkiet betød, at Grønland sikrede sig en finaleplads mod Plzen, der ligger nummer tre i den tjekkiske futsalliga. Et hold, der har spillet sammen i mere end 10 år. 

Alligevel spillede Grønland lige op med Plzen, men tabte på straffe efter den ordinære spilletid. 

- Alt i alt er det noget af det bedste futsalspil, vi har set fra Grønlands side i de to sidste kampe, fortæller Tekle Ghebrelul. 

Grønland får endnu en invitation

Ifølge landstræneren er grønlandsk futsal er inde i en god udvikling. Og det er ikke gået ubemærket hen.

- Vi har allerede fået invitation til næste år – her håber vi at kunne deltage i en landsholdsturnering med både Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Tyskland.  Vi møder stor støtte blandt de lande, vi møder, siger Ghebrelul.  

- Fremtiden ser også lys ud – vores nye unge spillere gjorde det godt, og vi har lovende ungdomsårgange på vej derhjemme, slutter han. 

LÆS OGSÅ Grønlands futsall-landshold taber finale i Tjekkiet

LÆS OGSÅ Grønlandske landsholdsspillere får ros

LÆS OGSÅ Landstrænere klar med truppen til turnering i Tjekkiet