Handicaptalsmand: Det er helt urimeligt

Personer med handicap må vente et år på bedre vilkår, foreslår Naalakkersuisut.
Foto © : Tilioq
Skrevet af Thomas Munk Veirum
25. august 2018 14:20
Versionist Connie Fontain

Det er helt urimeligt, mener handicaptalsmand Christina Johnsen:

- Selvfølgelig er der rigtig mange interesser, der skal varetages i det her land, men handicapområdet har i mange år været et meget overset område, og derfor kan det altså ikke gå hurtigt nok med at få den her nye lovgivning på plads, siger handicaptalsmand Christina Johnsen.

Hun er stærkt uenig i Naalakkersuisuts forslag om at udskyde en ny handicaplov et år fra 2019 til 2020.

Loven rummer tiltag rettet mod personer med handicap for 25 millioner kroner, hvilket er stærkt tiltrængt ifølge handicaptalsmanden.

Hun fortæller blandt andet, at hun bliver kimet ned af borgere, der venter på at få hjælp til deres handicap. Og netop den ventetid skal den nye lov gøre op med: 

LÆS OGSÅ Handicaplov udskydes et år

- Den nye lov lægger op til, at man langt hurtigere kan komme ind og få den hjælp og støtte, som man har behov for. I den forordning vi har nu, står der, at det er en mulighed for borgeren, i den nye lov er det en rettighed. Og vi har i den grad behov for bedre rettigheder for borgere med handicap. 

I finanslovsforslaget er der sat penge af til, at den nye handicaplov kan træde i kraft fra 2020 mod tidligere 2019.

Ved fremlæggelsen af finanslovsforslaget forklarede naalakkersuisoq for finanser Pele Broberg, at udskydelsen skyldes, at loven endnu ikke er klar.

Det omfattende forslag blev førstebehandlet på efterårssamlingen sidste år, og det skulle have været anden- og tredjebehandlet på forårssamlingen. Den samling blev dog aflyst på grund af valget.