Polar Seafood: Der skal produceres hellefisk og krabber i Upernavik

Polar Seafood vil åbne ny fabrik i Upernavik og frasælger i samme ombæring to fabrikker i Norge.
Foto © : Kathrine Kruse
08. januar 2019 14:38

Der skal produceres krabber og hellefisk i Upernavik, når Polar Seafood efter planen åbner en ny fabrik i efteråret 2019.

Planerne om en ny fabrik i Upernavik kommer samtidig med, at virksomheden oplyser, at de sælger to af deres fabrikker i Norge.

LÆS OGSÅ Polar Seafood satser på østgrønlandske krabber

Der bliver tale om mindst 20 arbejdspladser på fabrikken, oplyser Polar Seafood. Virksomheden mener, at Upernavik har både kvalificerede medarbejdere og råvarer, til at fabrikken bliver en succes.

Investeringen ligger i omegnen af 40 mio. kroner, og der er store forventninger fra Polar Seafood til reje- og hellefiskefiskeriet i området.

LÆS OGSÅ Polar Seafood leverer flot overskud

Bestyrelsesformand Henrik Leth oplyser, at man endnu ikke fået de sidste tilladelser, men understreger, at han er fortrøstningsfuld og regner med at åbne fabrikken allerede til efteråret.

- Vi er jo kendt for, at der ofte ikke er langt fra tanke til handling, så når først beslutningen er taget, vil vi gerne i gang så hurtigt som muligt. Vi skal naturligvis afvente myndighedernes godkendelser og andre sagsbehandlinger, men håber på, at vi kan invitere til fabriksåbning i efteråret 2019, siger bestyrelsesformanden.