OL-Martin: Der er mindre medaljepres i en lille nation

Der er både fordele og ulemper ved at være topatlet i en lille skination. Der er for eksempel mere frihed og mindre medaljepres, siger OL-deltager for Grønland og Danmark, Martin Møller.
Foto © : Bent Hjarbo/Danmarks Skiforbund
28. januar 2018 18:37

Som lille skination kan Grønland ikke tilbyde de samme forhold eller hjælpeapparat til sine OL-deltagere som de helt store skinationer.

Det giver nogle ulemper, men det har også et par fordele, siger Martin Møller.

- Fordelene er, at der er mindre pres på, end hvis man kommer fra en nation, der kræver medaljer. Så jeg kan fokusere meget mere på min egen indsats, siger han.

Det giver også mere frihed til selv at styre træning, løb og skikarriere, siger Martin Møller, der forklarer, at han er sin egen træner og manager.

LÆS OGSÅ Det koster at nå vinterlegene

Tilgengæld kan det betyde, at der mangler noget hjælp.

- Ulemperne er jo, at der ikke er nogen der passer på en hele tiden. Så man skal arbejde lidt mere for det selv. Også smøre ski. Altså jeg har folk til at smøre ski, men ikke lige så mange og heller ikke så mange ski (som skiløbere fra andre nation red.), siger han.

Denne sæson har Martin Møllers forberedelser til OL også været en smule udfordret af forholdene i Nuuk.

LÆS OGSÅ Talentarbejde skal skabe nye OL-atleter

Efter at have trænet i Europa i december, vendte han tilbage til Nuuk, hvor det har været lidt tyndt med mængden af sne i begyndelsen af året.

- Det betyder noget, at der ikke er så gode forhold at træne på. Man kan ikke træne lige så godt teknisk. Og det kan være udfordrende, siger han.

Martin Møller har derfor i stedet for teknikken fokuseret på at optimere fysikken, blandt andet ved at løbe mange intervaller i bakkerne.

LÆS OGSÅ OL-deltagelse inspirerer unge idrætsfolk

- Hvis jeg bare er i fysisk form, når jeg tager afsted, så er det helt ok, siger han.

Martin Møller håber at kunne levere sit bedste løb nogensinde på sin favoritdisciplin 50 km friteknik. Ved sidste OL i Sotji fik han en 45. plads på den distance.

LÆS OGSÅ Laila Friis-Salling er udtaget til OL