Der bliver holdt eksamener og prøver i coronatiden

Uddannelsesinstitutionerne skal hver tilrettelægge eksamener og prøver, og holde deres studerende og uddannelsessøgende opdateret.
Naalakkersuisoq for uddannelse Ane Lone Bagger (S) roser elever, studerende, forældre og ansatte i uddannelsesinstitutionerne. Foto © : Pressefoto
Skrevet af Ivik Kristiansen
28. april 2020 18:34

Naalakkersuisut har vedtaget en bekendtgørelse om nødundervisning under coronatiden.

Det omhandler også forhold vedrørende prøver og eksamen på den gymnasiale uddannelse, erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser.

- Eksamens- og prøveafvikling på den gymnasiale uddannelse, erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser vil som udgangspunkt afvikles så normalt som muligt, dog med hensyntagen til gældende anbefalinger og restriktioner som følge af COVID-19 situationen, skriver Selvstyret i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Folkeskoler: Prøver er under planlægning

Hvis det er nødvendigt, kan prøverne og eksamenerne afholdes virtuelt eller på en anden måde, står der i pressemeddelelsen.

Uddannelsesinstitutionerne skal hver tilrettelægge eksamener og prøver, og holde deres studerende og uddannelsessøgende opdateret.

Naalakkersuisoq for uddannelse Ane Lone Bagger (S) roser elever, studerende, forældre og ansatte i uddannelsesinstitutionerne.

- Her særligt også den dialog der har været med uddannelsesinstitutionerne om den kommende eksamens- og prøvetid. Det har vist, at vi i en akut og alvorlig situation kan stå sammen, udtaler naalakkersuisoq for uddannelse, Ane Lone Bagger.