Folkeskoler: Prøver er under planlægning

Samtlige kommuner iværksætter nødplan for skoleundervisning på grund af corona.
Der bliver nu planlagt eksamen for folkeskoleelever, mens samfundet er gået i stå på grund af corona Foto © : Hordaland fylkeskommune/Flickr
Skrevet af Noah Mølgaard
23. marts 2020 06:56

Selvstyret har endnu ikke ændret på planen for prøver i folkeskolen.

Det er faktum, selv om skoler i Nuuk er lukket i foreløbig tre uger på grund af frygt for spredning for corona. Skoler i andre byer og bygder lukker fredag eftermiddag i to uger.

LÆS OGSÅ Nuuk lukker: Det må du ikke fra klokken 16.00

- Vi laver prøve-opgaver efter planen, og vi regner med at få sendt materiale til eksamen ud til kysten efter planen, siger styrelseschef i Uddannelsesstyrelsen Simon Lennert til KNR.

Kampen mod corona i Grønland spidsede til onsdag efter, at der var blevet konstateret endnu et tilfælde af corona i Nuuk.

Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, meddelte lukning af skoler og stop for rejser med fly og skib. Der er også indført forbud med at rejse mellem bosteder med private både.

Forsinkelse

Men uanset om skoler holder lukket eller ej, så skal afgangselever i folkeskolen bruge afgangsprøver for at kunne tage næste skridt i uddannelsessystemet

- Vi holder nøje øje med situationen med hensyn til covid-19. Vi regner også med at eventuelle forsinkelser eller ændringer som følge af bekæmpelse af covid-19 spredning bliver koordineret i tæt samarbejde med alle implicerede parter, siger Simon Lennert.

- Vi kan sikre mindst mulige konsekvenser for skoleelever og kommende uddannelsessøgende gennem gensidig forståelse. Jeg er sikker på, at vi kan klare den nye situation med fleksibilitet, siger Simon Lennert.

LÆS OGSÅ Corona-lukning: Her er kommuners plan for hjemmeundervisning

Der bliver nu hjemmeundervisning med iPads og byer og bygder uden skole iPads udleverer opgaver med bøger og hæfte.