Qeqqata Kommunia: Nye sager er altid udfordrende

Qeqqata Kommunia behandler MIOs 49 underretninger på børneområdet. Det er altid en udfordring, når nye sager dukker op, men udfordringen har været overskuelig for forvaltningen og hjælpen er i gang, lyder det fra kommunen.
31. oktober 2017 10:44

Under MIOs besøg i Qeqqata Kommunia underrettede børnerettighedsorganisationen kommunen om 49 børnesager.

Ifølge kommunen var der kendskab til en del af sagerne, men 13 af sagerne var nye for kommunen.

Sagerne er fordelt over Sisimiut, Maniitsoq og bygderne og hos forvaltningen i Sisimiut og Maniitsoq er der sat gang i blandt andet forældresamtaler og behandling på familiecentrene i de nye sager.

LÆS OGSÅ MIO-p tikeraarnera Qeqqata Kommunianut 49-nik nalunaaruteqartitsisoq

Og selvom en ny bunke sager oveni de igangværende er en udfordring, så har det været muligt for kommunen at løfte opgaven, siger Hans Frederik Olsen, der er formand for familieudvalget i kommunen.

- Nye sager er altid udfordrende i forhold til forvaltningens ressourcer på området. Men de bliver alle taget alvorligt og der laves indsatsplaner for dem alle, siger Hans Frederik Olsen.

Sagsbehandlingen i Qeqqata Kommunia er tidligere blevet kritiseret. I februar i år kaldte Selvstyrets tilsynsenhed sagsbehandlingen i kommunen for 'klart utilfredsstillende'.

LÆS OGSÅ Sisimiuni meeqqanik inuusuttunillu sullissineq isornartorsiorneqartoq

Og Hans Frederik Olsen erkender, at arbejdet med børnesagerne i kommunen generelt kan gøres bedre.

- Det vil selvfølgelig aldrig være tilstrækkelig, når der er så mange børn der har brug for hjælp. Vi vil altid bestræbe os på at gøre det bedre, lyder det fra Hans Frederik Olsen.

I forbindelse med den nye børnelov er det blevet muligt for kommunen at forsøge at ansætte to socialrådgivere i både Maniitsoq og Sisimiut.

Desuden har kommunalbestyrelsen besluttet at der skal ansættes fem socialrådgivere mere i 2018.

LÆS OGSÅ MIO-p nalunaarusiaa nikallornartortaqarpoq