Demokraterne lægger en utraditionel valgstrategi

Demokraterne får mindst dobbelt så mange kandidater til valget i forhold til det forrige valg. Partiet har dog lagt en utraditionel valgstrategi, hvor man endnu ikke vil fortælle, hvor mange der stiller op.
Foto © : KNR // Ivik Kristiansen
Skrevet af Ivik Kristiansen
16. marts 2018 08:07

- Istedet for at bringe alle kandidaterne frem på en dag, så har vi besluttet os for at vi tager nogle af kandidaterne frem i dag, og så tager vi nogle af overraskelseskandidaterne hen af vejen, siger Nivi Olsen.

Foreløbig har Demokraterne præsenteret 21 kandidater, men ifølge Nivi Olsen vil der optræde mindst dobbelt så mange kandidater i forhold til det forrige valg, hvor pratiet havde opstillet 18 kandidater.

LÆS OGSÅ Demokraterne vil have borgernes personlige ansvar i fokus

Ved at vente med at fremstille alle kandidater håber partiet, at der kommer større fokus på dets markante kandidater.

- I stedet for at de drukner blandt de mange kandidater, så tænker vi, at de stærke kandidater, som skal frem, de skal frem med en overraskelsesmoment, hvor det bliver tydeligt, hva det er de vil komme frem med.

LÆS OGSÅ Niels Thomsen qinigassanngortittoq

Nivi Olsen siger, at Demokraterne vil køre en hård valgkamp, hvor de vil stå i stærk kontrast til de venstreorienterede partier. 

Men samtidig vil Nivi Olsen og resten af Demokraterne undgå mundhuggeri og i stedet  fokusere på politik.

- Det bliver en repektfuldt valgkamp fra vores side. Det vil vi ihvertfald kæmpe for, for at være rollemodeller for befolkningen. Men det vil ikke være ensbetydende med at det bliver en mild valgkamp. Det bliver en rigtig rigtig hård valgkamp, siger organisatorisk næstformand for Demokraterne, Nivi Olsen.