Demokraatit uden markante profiler: Nivi Olsen afviser krise

Formanden har orlov indtil næste år, og den fungerende formand vil ikke længere være medlem af Inatsisartut. Alligevel mener Demokraatits nye formand ikke, at partiet er i krise.
Naalakkersuisoq for uddannelse Nivi Olsen
Foto © : Knr
17. juli 2019 06:25

Demokraatit står uden to meget markante personer i partiet.

Det sker, efter at Niels Thomsen forlænger sin orlov fra formandsposten på grund af stress, og Randi Vestergaard Evaldsen trækker sig fra sit dobbeltmandat i Inatsisartut og kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.

Nivi Olsen overtager posten som fungerende formand for partiet. Hun mener dog ikke, at der er tale om en krise.

Personlige stemmetal

Niels Thomsen fik 2773 personlige stemmer ved valget til Inatsisartut i 2018.

Nivi Olsen fik 874 stemmer.

Randi Vestergaard fik 579 personlige stemmer.

Kilde: valg.gl

- Udefra kan man måske godt vurdere det som en krise, men Randi Vestergaard Evaldsen har været i partiet i cirka fem år, og nogle gange skal man også videre, og det respekterer jeg fuldt ud, siger Nivi Olsen og fortsætter.

- Selvfølgelig er det meget ærgerligt, men jeg vil ikke vurdere det som en krise, der ser rigtig sort ud, fordi der kommer også nye kræfter ind.

LÆS OGSÅ Stopper i politik: Nu skal Randi Vestergaard være indkøbschef i Brugseni

Randi Vestergaard Evaldsen starter som indkøbschef i Brugseni 1. august. 31. juli er hendes sidste arbejdsdag som Demokraternes fungerende formand i både Inatsisartut og i Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.

Hendes plads i Inatsisartut bliver overtaget af Simigaq Heilmann, når efterårssamlingen starter.

I Kommuneqarfik Sermersooq træder Nadia Olsen ind som suppleant. 

Nivi Olsen, som altså er fungerende formand for Demokraatit, erkender dog, at manglen på Randi Vestergaard Evandsen og Niels Thomsen gør, at resten af partiet må arbejde hårdere.

- Vi bliver nødt til at kæmpe endnu hårdere. Vi taber selvfølgelig nogle markante personligheder i politik, og derfor må vi andre, der er der, løfte lidt hårdere, siger Nivi Olsen.

Selv om at Randi Vestergaard Evaldsen træder tilbage fra sine folkevalgte poster, fortsætter hun som næstformand i partiet.