Dekodere går som varmt brød

Den analoge TV sender blev i går saga blot. Det betyder sort skærm hvis man ikke har sikret sig en digital modtager. Det har sat gang i salget af digitale modtagere.
Skrevet af Per Andersen
10. januar 2012 14:06

Det har længe været kendt at den analoge TV sender vil blive slukket den 9. januar 2012. Nordgrønlandske tv-seere har derfor haft travlt med at købe nye digitale modtagere samt fladskærme som kunne modtage digital TV.

- Vi har haft gang i salget af digitale dekodere og fladskærme, samt digitale antenner, siger TukúmeK Egede som er kontor & maskine mekaniker hos Ilulissat Radio og TV.

Hun opløser, at Upernavik og områdets ti bygder har købt digitale modtagere, som enten er en dekoder eller en fladskærm. Og det er ikke kun Upernavik området som på forhånd havde sikret sig en digital modtager.

- Stort set har hele Nordgrønland på forhånd sikret sig om at kunne modtage digitale TV, der er selvfølgelig nogle undtagelser. Men der er ikke mange, siger TukúmeK Egede.

Samme historie gentages i Nuuk. Hovedstadens tv-forhandlere sendt adskillige digitale dekodere til Nordgrønland, meddeler Grønlands Radio Center, GRC. Bemærkelsesværdigt også til Upernavik samt til deres ti bygder.  GRC meddeler også, at de har sendt adskillige dekodere til hele kysten. De har sågar måttet skuffe mange kunder på grund af, at de ikke havde flere dekodere i deres lager.