De tabte rejekvoter skal indhentes ved torskefiskeri

Naturinstituttet anbefaler, at rejekvoten i Vestgrønland sættes ned fra 85.000 til 60.000 ton i 2015. Men GA mener dog, at man kan indhente den tabte indtjening på torskefiskeri.

Selvom biologerne har anbefalet, at der ikke bør fiskes torsk i Vestgrønland, så vil Polar Seafood og Royal Greenland erstatte kvoterne med 25.000 ton udenskærstorsk i Vestgrønland.

- Vi synes, at vi har nogle andre planer, der er bedre, nemlig at vi vil forsøge at kompensere for de manglende rejer, som rejefartøjerne mister, ved at begynde at fiske torsk, siger formanden for Brancheudvalget for Fiskeri, Henrik Leth til KNR.

Læs også Biologerne: Rejen under alvorligt pres

Samtidig er arbejdsgiverforeningen uenig i biologernes vurdering af mængden af torsk, derfor vil de nu lave forsøgsfiskeri på torsk.

- Vi mener faktisk ikke, at biologerne har ret i den antagelse om mængden af torsk. Vi ser mange flere torsk derude, end de siger. Der mener vi, at vi skal igangsætter noget forsøgsfiskeri, så vi kan lave noget kommercielt fiskeri, der dækker hele året og ikke bare den korte periode hvor biologerne laver survey, siger Henrik Leth.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt