De Panamerikanske mesterskaber til Grønland i 2018

Grønland skal være vært for de panamerikanske mesterskaber for mænd i 2018.
Foto © : Akutaaneq Kreutzmann/Minik Dahl Høegh
Skrevet af Karsten Sommer
30. juli 2016 18:47

Grønlands Håndbold Forbund havde søgt om værtsskabet, og ved det panamerikanske håndboldforbunds kongres i dag i Buenos Aires vandt Grønland afstemningen med 17 stemmer til Grønland og 7 stemmer til Chile.


De sportsinteresserede og andre kan således se frem til afholdelse af de Panamerikanske mesterskaber 2018 i anden halvdel af juni, hvor i alt 12 lande vil deltage - herunder selvfølgelig Grønland.

Det meddelte Kurt Lauritsen fra håndboldforbundet her til eftermiddag. Formand for Grønlands Håndbold Forbund Nuka Berthelsen er lykkelig over meddelelsen.

- Det er med stor glæde jeg har modtaget resultatet om at valget som arrangør af Pan-am 2018 er tilfaldet Grønland. Det vil være den største senior sportsbegivenhed nogensinde afholdt i Grønland, og det giver GHF mulighed for at få opfyldt ønsket om at vise internationale landskampe af top kvalitet på hjemmebane, udtaler Nuka Berthelsen, som glæder sig til den store opgave:

- Der forestår nu 2 års hårdt arbejde med planlægning af turneringen, og det er mit håb, at erhvervslivet, kommunen og selvstyret vil støtte op omkring dette arrangement som vi så ved Arctic Winter Games. dette bliver endnu en enestående mulighed for at promovere Grønland og vise, at vi kan magte opgaver af denne karakter, slutter Nuka Berthelsen.