De første stemmer er talt op: Alle fem gik til Biden

Donald Trump havde ikke en chance, da de første stemmer blev talt op ved det amerikanske valg.
Den lille landsby i det nordøstlige USA har siden 1960 slået sig op på at stemme og afslutte valghandlingen som den første i USA. Foto © : Joseph Prezioso/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
03. november 2020 13:55

De første stemmer ved det amerikanske præsidentvalg er blevet talt op, og de er alle gået til Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden.

Det står klart, efter at fem vælgere i den lille landsby Dixville Notch i delstaten New Hampshire ved midnat natten til tirsdag lokal tid tog hul på valgdagen som de første i USA.

I alt bor der 12 stemmeberettigede vælgere i byen, der grænser op til Canada. Fem af dem mødte op for at stemme, og de stemte alle på Joe Biden i løbet af få minutter.

Præsident Donald Trump fik dermed ingen stemmer.

LÆS OGSÅ I dag går USA til valg – her er de vigtigste spørgsmål

Den lille landsby i det nordøstlige USA har siden 1960 slået sig op på at stemme og afslutte valghandlingen som den første i USA.

Resultatet fra den lille by er dog ikke altid nogen sikker strømpil for, hvordan valget ender.

I 2016 stemte et flertal af landsbyboerne i Dixville Notch på Hillary Clinton, der som bekendt endte med at tabe valget.

Ved valget i 2012 delte Barack Obama og den daværende republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, byens stemmer imellem sig.

Valgstederne i de fleste østlige delstater åbner først officielt nu klokken 8 grønlandsk tid.