Datoen for lufthavnens åbning er sat

Nu ligger det fast, at den nye internationale lufthavn i Nuuk åbner 28. november 2024.
Den nye lufthavn i Nuuk åbner med en 2.200 meter lang landingsbane. Byggeriet er stadig i gang. Oprindeligt skulle lufthavnen været åbnet i 2023, men den er blevet forsinket. Foto © : KNR / Malik Brøns
28. november 2023 11:16

Om præcist et år slår Kalaallit Airports dørene op til den helt nye internationale lufthavn i Nuuk.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse, og begejstringen over den nye lufthavn er til at spore hos den administrerende direktør for Kalaallit Airports, Jens Lauridsen.

- Det bliver en historisk milepæl, og vi glæder os. Vi er utroligt stolte over, at vi er kommet hertil, hvor vi nu kan melde en endelig dato ud for, hvornår lufthavnen står færdig, siger han i pressemeddelelsen.

Oprindeligt skulle lufthavnen været åbnet i 2023, men den er blevet forsinket.

Åbning i etaper

Selvom datoen hedder 28. november næste år, vil den nye terminal blive taget i brug allerede i starten af maj 2024, oplyser Kalaallit Airports. Åbningen af den del af lufthavnen vil blive markeret med 'en lille ceremoni'.

Men den helt store festdag er altså 28. november, når den nye 2.200 meter lange landingsbane bliver åbnet.

Og det glæder Jens Lauridsen sig til.

- Vi er ikke i tvivl om, at den nye internationale lufthavn bliver en gamechanger for udviklingen af et stærkere Grønland. Den vil ikke kun blive til gavn for Nuuk, men for hele landet. Det er klart, at det bliver en stor begivenhed, som vil blive fejret på behørig vis, siger han.

Hvordan det skal fejres, bliver afsløret senere, når datoen kommer tættere på.