Dansk vurdering af storskalaloven

Beskæftigelsesministeriet har i dag offentliggjort en detaljeret vurdering af storskalaloven og Grønlands ILO forpligtelser i relation til den.
Skrevet af Peter Troelsen
12. marts 2013 12:05

-Den detaljerede gennemgang af de centrale ILO konventioner i forhold til Storskalaloven viser, at loven overholder disse, ganske som vores vurdering også hele tiden har været. Som vi har pointeret gennem hele processen er det for Inuit Ataqatigiit kernen i sagen, at arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationernes forhandlingsrettigheder respekteres og at arbejdstagernes rettigheder i det hele taget overholdes, siger Sara Olsvig.

-Det er Beskæftigelsesministeriets samlede vurdering og konklusion på gennemgangen af de relevante ILO-konventioner, at storskalaloven ikke strider mod Grønlands ILO-forpligtelser, står der blandt andet i skrivelsen fra Beskæftigelsesministeriet.

Hermed er i hvert fald Enhedslisten tilfredse med udfaldet. Da knr.gl i sidste uge talte med Grønlandsordfører Finn Sørensen var det stort set partiets eneste krav, for at kunne støtte op om loven.

Læs mere her:

http://www.ft.dk/samling/20121/almdel/gru/bilag/33/1224210/index.htm