Dansk Folkeparti: Send afviste og kriminelle asylansøgere til Grønnedal

Partiet vil fremsætte forslaget i Folketinget, hvor Socialdemokratiet mener, at idéen lyder fristende.
Der er de store vidder på Grønland, så det vil være umuligt for dem at drive rundt og lave ballade og give utryghed, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører. Foto © : Scanpix
24. november 2020 15:20

I årevis har de danske politikere diskuteret, hvad der skal ske med de personer, som ikke får asyl i Danmark.

På nuværende tidspunkt sendes de til et udrejsecenter i Jylland, men står det til Dansk Folkeparti, skal både afviste og kriminelle asylansøgere sendes til Grønland - nærmere bestemt til Kangilinnguit, også kendt som Flådestation Grønnedal.

Det skriver avisen BT.

- Der er de store vidder på Grønland, så det vil være umuligt for dem at drive rundt og lave ballade og give utryghed. Det kunne jo være, at det kunne motivere nogle flere til at rejse hjem, siger udlændingeordfører Pia Kjærsgaard til BT.

LÆS OGSÅ Nu starter nedrivningen af bygninger på den nedlagte flådestation

Ifølge BT er der dog ikke opbakning til forslaget fra Venstre. Udlændingeordfører Mads Fuglede vurderer, at det vil blive for dyrt, men i regeringspartiet, Socialdemokratiet, er meldingen mere positiv.

- Idéen lyder jo besnærende. Jeg kan godt se, at vi har problem med folk, der kommer her til, får grundig asylsagsbehandling og afslag, og så alligevel ikke vil rejse, siger udlændingeordfører Rasmus Stoklund.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Naalakkersuisut, men det har endnu ikke været muligt.

Grønnedal ligger ved Arsuk i Sydgrønland. Stedet blev oprettet af USA under 2. Verdenskrig i 1941 som led i den forsvarsaftale, som amerikanerne indgik med den danske diplomat Henrik Kaufmann.

I nyere tid var det hjemsted for det, der i dag hedder Arktisk Kommando, men i 2014 lukkede stedet, da Arktisk Kommando rykkede til Nuuk.

I 2016 blev det dog besluttet at genåbne basen, efter at det kinesiske selskab General Nice Group havde vist interesse i at overtage stedet.