Folketingskandidat: Danmark skal hjælpe på hjemtagne områder

Grønland bør søge et tættere samarbejde med Danmark inden for social-, sundheds- og uddannelsesområdet, mener Samarbejdspartiets spidskandidat til Folketinget, Louis Sigurdsen.
Foto © : Privat
16. februar 2019 14:22

I stedet for at overtage flere områder fra Danmark, bør Grønland tiltrække mere viden og flere danske eksperter til for eksempel sundhedsvæsnet i Grønland.

Det skal for eksempel ske ved, at Dronning Ingrids Hospital i Nuuk samarbejder med flere danske sygehuse.

Sådan lyder det fra Louis Sigurdsen, som ud over at stille op til Folketinget, er teolog og partisekretær i Samarbejdspartiet.

LÆS OGSÅ Forsvarsminister oplever bedre dialog mellem Grønland og Danmark

Hvis han bliver valg til Folketinget  vil han desuden arbejde for, at man i Grønland bliver bedre til at tage imod danske fagfolk, som kan være med til at løfte socialområdet og uddannelsessystemet.

For der er brug for hjælp fra Danmark til at styrke områder, som Grønland i dag har ansvaret for, mener han.

Som det eneste parti vil Samarbejdspartiet ikke arbejde for et selvstændigt Grønland, men i stedet et tættere samarbejde med Danmark, hvis partiet får en plads i Folketinget.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond genopstiller til Folketinget

- Lad os søge nye veje, hvor vi i samarbejde med rigsfællesskabet slår vores kræfter sammen og skaber et trygt fællesskab til gavn for alle inkluderede, siger Louis Sigurdsen.

Partiet vil dog ikke på forhånd pege på en dansk statsministerkandidat. I stedet vil partiet, ligesom Nunatta Qitornai og Inuit Ataqatigiit, lade det være op til mulige forhandlinger i Folketinget efter valget.

LÆS OGSÅ Færøsk folketingsmedlem støtter Mette Frederiksen som statsminister

LÆS OGSÅ Bentiaraq Ottosen vil i Folketinget