Aslak Jensen var Siumuts tredjestørste stemmesluger ved valget til Inatsisartut. Han er næstformand i Fiskeri-, fangst- og landbrugsudvalget i Intatsisartut.Foto: KNR

Dødstrusler: Siumut-politikers ankesag begynder til september

Aslak Jensen blev idømt en betinget straf i kredsretten. Snart skal sagen prøves ved Landsretten.

I kredsretten blev han idømt 20 dages betinget dom i anstalten.

Men Siumut-stemmeslugeren Aslak Jensen ankede dommen til landsretten, og 5. september klokken 09.00 skal sagen for igen, oplyser Grønlands Landsret til KNR.

Krænkelse af offentlig myndighed

Aslak Jensen er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 37: 

"For krænkelse af offentlig myndighed dømmes den, som med vold eller trussel om vold eller med hån, skældsord eller anden fornærmelig tiltale overfalder nogen, som det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv, under udførelsen af tjenesten eller hvervet eller i anledning af samme".

Aslak Jensen nægter sig stadig skyldig, og han og hans advokat Finn Meinel kræver en frifindelse. Det gjorde de også, da sagen var for i kredsretten.

- Vi går stadig efter en frifindelse. Og skulle Landsretten idømme en foranstaltning, håber vi på en mildere end kredsrettens dom, siger Finn Meinel til KNR. 

Aslak Jensen er tiltalt for 17. marts 2017 at have ringet til Kommuneqarfik Sermersooqs socialkontor og truet en af socialkontorets medarbejdere på livet. Han er tiltalt efter paragraf 37 i kriminalloven, der omhandler krænkelse af offentlig myndighed.

Sagen handler om en beslutning, kommunen havde taget omkring Aslak Jensens familie.

Husker ikke at have truet nogen

Ifølge anklageskriftet sagde Aslak Jensen i telefonen til Kommuneqarfik Sermersooqs socialkontor: - Jer og politiet vil jeg slå ihjel.

- Jeg vil finde ud af, hvem du er. Vent bare, jeg slår dig ihjel.

LÆS OGSÅ Betinget dom i sag mod Siumut-politiker: 20 dage i anstalten

Dét kunne han dog ikke genkende, da sagen var for Sermersooq Kredsret 17. januar. Han forklarede, at han godt kunne huske, at han ringede til kommunens socialkontor, men han mente ikke, at han har truet nogen.

- Jeg kan ikke huske, at jeg har sagt, at jeg vil slå nogen ihjel. Jeg sagde, at jeg vil følge sagen til ende, sagde han i kredsretten.

Aslak Jensen var Siumuts tredjestørste stemmesluger ved valget til Inatsisartut i april. Han fik 814 personlige stemmer. 

Han er tidligere næstformand i Fiskeri-, fangst- og landbrugsudvalget i Intatsisartut. Den post mistede han, da Naleraq forlod Naalakkersuisut i april, og medlemmerne af de politiske udvalg blev ændret. 

Efter at han var dømt i kredsretten bad han om orlov fra Inatsisartut, men han fik afslag. 

 

Rettelse: Det har tidligere stået i artiklen, at Aslak Jensen er næstformand for Fiskeriudvalget i Inatsisartut. Det er ikke korrekt. Han har været næstformand for Fiskeriudvalget indtil april.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl