Bombeangreb: Dødstallet stiger stadig i Sri Lanka

Antallet af dræbte i Sri Lanka er nu oppe på 310 efter otte blodige bombeangreb i weekenden.
Foto © : Anuradha Dullewe Wijeyeratne [Public domain]
23. april 2019 07:16

Dødstallet i Sri Lanka er nu steget til 310 efter søndagens voldsomme bombeangreb mod kirker og hoteller.

Det oplyser talsmanden for politiet tirsdag morgen.

Mandag aften var mindst 31 identificerede som udenlandske ofre, herunder tre børn fra Danmark.

Over 500 mennesker er desuden blevet såret af de otte eksplosioner, der primært ramte kirker og luksushoteller i hovedstaden Colombo.

Polititalsmanden oplyser, at der indtil videre er 40 anholdte i sagen, der beskrives som det værste anslag i landet siden borgerkrigens afslutning.

LÆS OGSÅ Voldsomme eksplosioner dræber hundredevis i Sri Lanka

Blandt de anholdte er chaufføren af en af de varevogne, der blev brugt af en af selvmordsbomberne fra angrebet. Også ejeren af et hus, hvor flere af de mistænkte gerningsmænd boede, er blevet anholdt.

I dag er erklæret national sørgedag i Sri Lanka og præcis 48 timer efter de første bomber eksploderede - blev der holdt tre minutters stilhed over hele landet og alle flag i landet er på halv.

Sri Lankas præsident har givet militæret vidtrækkende beføjelser og erklæret landet i undtagelsestilstand, blandt andet er der lukket ned for sociale medier i hele Sri Lanka og soldater patruljerer i hovedstaden Colombo.

Ifølge Sri Lankas regering er angrebene udført af en islamistisk gruppering kaldet National Thowfeek Jamaath. Flere af bomberne blev bragt til sprængning af selvmordsbombere.