I går blev omkring 800 mennesker i Nuuk testet for covid-19. Foto: KNR

Covid-19: Omkring 800 blev tirsdag testet i Nuuk

I går blev omkring 800 mennesker i Nuuk testet for covid-19. Det fortalte Anna Wangenheim, der står i spidsen for vaccinationsprogrammet til KNR's sommerprogram i morges.

Antallet af covid-19-smittede nåede i går en ny højde, da der blev konstateret 30 smittetilfælde i landet, hvor af de 12 er i Nuuk.

Derfor er Selvstyret i samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq lige nu i gang med smitteopsporing i Nuuk. Og der er mange, der gerne vil lade sig teste, fortæller Anna Wangenheim.

- Arbejdet er i fuld gang. Der er mange, der bliver testet. Alene i Nuuk så vi i går, at omkring 800 mennesker blev testet, og mange flere skal testes de næste dage, siger Anna Wangenheim til KNR.

LÆS OGSÅ Testkapaciteten udvides endnu mere i Nuuk: Test fra klokken 8.30

Mandag stod hundredvis af borgere i Nuuk i kø for at blive testet for covid-19, men mange måtte vende hjem uden test. Der var nemlig ikke kapacitet til flere test, og det har skabt frustrationer.

Aldrig testet så mange mennesker på én gang

Testcenteret kunne registrere 45 personer i timen, fordi alle test skal registreres i sundhedsvæsenets patientjournalsystem. Her har sundhedsvæsenet hidtil haft to computere i testcenteret.

- Og det er det, som har været en flaskehals, forklarer Gerth Jacobsen, der er chef for fællesservice i Kommuneqarfik Sermersooq og herunder testcentret i Nuuk.

LÆS OGSÅ Unge i Nuuk: 16-17-årige kan vaccineres på fredag

Nu har man fået to computere mere ligesom, at der sættes en testbås mere op, og det vil mere end fordoble kapaciteten, og fra idag kan der testes 100 personer i timen, siger han.

Og myndigheder har lært af de nye erfaringer, lover Anna Wangenheim.

- Vi skal huske, at vi aldrig har testet så mange mennesker på én gang. Derfor skal vi også lære af disse omstændigheder, siger Anna Wangenheim.

Kommentarer

Corona-status i Grønland

Aktivt smittede 63  
Førstegangsvaccinerede 36.921  
Færdigvaccinerede 26.924  
Testede 42.668  
Smittede 150  
Raskmeldte 87  
Indlagte 0  
I respirator 0  
Døde 0  
Se også grafik på corona.nun.gl:
Antal vaccinerede | Smittetal
 
   Opdateret: 
5. august 2021 kl. 10:45
 

Forebyg smitte mod coronavirus