Sidste års plus på 141 millioner kroner i første halvår er vendt til et dundrende minus på 39 millioner kroner, fremgår det af selskabets regnskab for første halvår.Foto: Royal Greenland

Coronakrisen sender Royal Greenland ud i tocifret millionunderskud

Royal Greenland er hårdt ramt af coronakrisen og må se sidste års plus på 141 millioner kroner blive vendt til et tocifret millionunderskud.

Corona har lagt store dele af verden ned. Virksomheder er lukket, og færre går på restaurant for at spise.

Det betyder et mindre forbrug af fisk og skaldyr og det rammer Royal Greenland hårdt.

Sidste års plus på 141 millioner kroner i første halvår er vendt til et dundrende minus på 39 millioner kroner, fremgår det af selskabets regnskab for første halvår.

- Som en virksomhed, der udelukkende sælger på de internationale markeder og med over halvdelen af virksomhedens salg til foodservice og til videreforarbejdning i andre fødevarevirksomheder, er Royal Greenlands resultat stærkt påvirket af Covid-19, lyder det fra Royal Greenland i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ 27,3 millioner kroner før skat: 2019 blev et godt år for Royal Arctic Line

Derfor er det heller ikke muligt at fortsætte de tidligere års positive udvikling, når det gælder kogte og pillede rejer, oplyser Royal Greenland videre.

Det er afgørende, at Asien og specielt det kinesiske marked, som er Royal Greenlands største, normaliseres nogenlunde i andet halvår. Det er vigtigt at pointere, at produkterne kommer fra Grønland og dermed et Covid-19 frit område, oplyser Royal Greenland.

Omsætningen er i perioden faldet med 9 procent i forhold til samme periode sidste år. Det svarer til et fald på 15 millioner kroner.

Lille fremgang i sigte

Salget til foodservice og industri var især hårdt ramt i årets første fire måneder, men den gradvise åbning af markederne betyder nu, at salget til foodservice og industri igen nærmer sig sidste års niveau.

En anden ting, der peger i den rigtige retning lige nu, er, at sæsonen for snekrabber også betyder en forbedret indtjening, oplyser Royal Greenland. 

LÆS OGSÅ Royal Greenland forventer trecifret milliontab i år

Resultat før skat er faldet fra 228 millioner kroner til 31 millioner kroner. Sidste år havde Royal Greenland dog ekstraordinære indtægter på i alt 141 millioner kroner fra salget af to trawlere.

Egenkapitalen udgør 1,7 milliarder kroner.  
 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt