27,3 millioner kroner før skat: 2019 blev et godt år for Royal Arctic Line

Fint vejr og færre havarier har været med til at skabe et godt årsregnskab for Royal Arctic Line.
En af grundene til at det gik godt, er at regulariteten - altså rederiets regelmæssige sejladser - gik som planlagt. Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Malik Brøns
12. maj 2020 14:48

Sidste uge holdt Royal Arctic Line deres ordinære generalforsamling, hvor selskabet regnskab blev præsenteret.

Resultat blev 27,3 millioner kroner før skat for 2019. Det er en forbedring i forhold til året før. I 2018 landede rederiet nemlig med 24,1 millioner kroner før skat. Og det var bedre end forventet.

En grund til at det gik godt, var, at regulariteten var god. Der var altså kun relativt få dage, hvor skibene ikke kunne sejle. 

- Regulariteten var rekordhøj i 2019 og lander lige over 90 procent for året af anløb til tiden for atlant- og kystskibe, oplyser RAL.

- Det gode vejr, vi har oplevet det meste af året, har spillet en stor rolle heri, men også færre havarier samt god sejladsplanlægning uden om kraftige vinde har bidraget til den øgede regularitet.

- Dermed ender resultatet signifikant over de forventninger, som Royal Arctic Line har fastholdt hele året på mellem 5 og 15 millioner kroner, og således anser Royal Arctic Line 2019 for et meget tilfredsstillende år, skriver RAL.

Byggeri af skibe forsinket

Rederiet er også i gang med at få bygget fire nye skibe i Spanien, som skal bruges til bygdesejladsen.

Men byggeriet af skibene er forsinket på grund af coronakrisen. Rederiet forventer at få leveret skibene senere i år og til næste år.

Senest ankom Royal Arctic Lines nye skib til Grønland, Tukuma Arctica, som blev bygget fra et skibsværft i Kina.

Skibet skal bruges i den omfattende samarbejdsaftale, som Royal Arctic Line har indgået med det islandske rederi, Eimskip.