Corona udskyder afprøvning til værnepligt i år

Unge i Aasiaat, Sisimiut, Nuuk og Qaqortoq skulle have været til afprøvning på værnepligtuddannelsen her i efteråret.
I efteråret 2019 kom Forsvaret for første gang nogensinde til alle fire gymnasiebyer for at afprøve unge mænd og kvinder, som var interesserede i at gennemføre en uddannelsen ved Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet eller Beredskabsstyrelsen i Danmark. Arkivfoto. Foto © : KNR/Laura Aggernæs
Skrevet af Karsten Sommer
05. november 2020 10:34

Unge mænd og kvinder her i landet, der drømmer om en fremtid i Forsvaret, må nu væbne sig med tålmodighed.

Det danske Forsvarsministerium meddeler nemlig at den planlagte afprøvning i Grønland til værnepligt i efteråret 2020 er udskudt til 2021 på grund af COVID-19.

Det var ellers planlagt at der ville blive afholdt afprøvning til værnepligtsuddannelsen i efteråret 2020 i Grønlands fire gymnasiebyer Aasiaat, Sisimiut, Nuuk og Qaqortoq.

Nu vil man i stedet satse på at få det gennemført i løbet af første halvår 2021.

LÆS OGSÅ Forsvaret hverver soldater på vestkysten

I efteråret 2019 kom Forsvaret for første gang nogensinde til alle fire gymnasiebyer for at afprøve unge mænd og kvinder, som var interesserede i at gennemføre en uddannelsen ved Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet eller Beredskabsstyrelsen i Danmark.

15 unge indgik efterfølgende en aftale om en plads på værnepligtsuddannelsen i 2019, ud af 47 der blev afprøvet, oplyser Forsvarsministeriet.

Værnepligtsprøven kan aflægges af alle mænd og kvinder mellem 18-30 år og består dels af en intelligenstest samt en fysisk lægeundersøgelse.