Canadas guvernørgeneral, Julie Payette, giver her en albue til en højesteretsdommer, inden hun giver parlamentets åbningstale.Foto: Ritzau/scanpix

Canadas parlament lover at arbejde for Inuits rettigheder

Det canadiske parlament er åbnet igen efter 5 ugers pause. Åbningstalen indeholdt positive elementer for Canadas Inuit, First Nations og Métis.

Den canadiske guvernørgeneral, Julie Payette, læste parlaments åbningstalen på vegne af Premierminister Justin Trudeau. Åbningstalen er også kaldet trontalen fordi Guvernørgeneralen er Dronning Elisabeths repræsentant i Canada.

Åbningstalen indeholder den politik som regeringen vil følge i løbet af det næste år.

Og der var flere positive elementer i talen for Inuit.

Talen kom med et løfte om at implementere FNs Erklæring om Oprindelige Folks Rettigheder indenfor de næste måneder. Noget mange oprindelige folk i Canada har ventet på siden den blev vedtaget i FN helt tilbage i 2007.

Samtidigt lovede talen at anbefalingerne både fra den nationale undersøgelse om forsvundne og myrdede oprindelige folks kvinder såvel som anbefalingerne fra Sandheds- og Forsoningskommissionen også vil blive implementeret.

Der var desuden flere specifikke løfter til Inuit om at hjælp til bedre og flere boliger samt en forbedret sundhedstjeneste.

Senere på dagen, da Premierminister Trudeau kommenterede talen på CBC-TV, tilføjede han at det vigtigste for os er, at vi gør reelle fremskridt med hensyn til forsoning i alle vore relationer med oprindelige folk.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt