Anfører optimistisk før Canada-kamp

Anfører Minik Dahl Høegh vurderer, at Grønland har gode muligheder for at slå Canada og dermed spille sig videre til semifinalen ved de Panamerikanske Mesterskaber.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
21. juni 2018 18:52

Onsdag løb det grønlandske herrelandshold i håndbold ind i en lussing ved de Panamerikanske Mesterskaber i Nuuk. Holdet tabte til Brasilien 26 - 36.

Her er hvad anfører Minik Dahl Høegh siger om kampen, her dagen derpå:

- I starten af kampen havde vi en udmærket start op til 5 - 5 tror jeg det var, men så begyndte de at spille i et gear, som vi måske ikke er vant til. Og så har de en fysik, som vi ikke helt kan være med på endnu.

- Så selvom Isak Olsen stod en fremragende kamp i alle 60 minutter, synes jeg, at vi til dels kommer godt igen i anden halvlej, hvor vi presser dem i mange situationer og viser, hvad vi kan. Men set over 60 minutter, så var det en kamp, som Brasilien sad på det meste af kampen, siger Minik Dahl Høegh.

Canada er blevet stærkere gennem turneringen

I aften møder Grønland Canada i den sidste og afgørende puljekamp.

Inden kampen ligger Grønland på andenpladsen i sin pulje, og da Uruguay her i eftermiddag tabte til Brasilien, kan hjemmeholdet sikre sig en plads i semifinalen ved enten at vinde eller spille uafgjort mod Canada. Det oplyser Poul Petersen, der er projektleder for turneringen.

Og anfører Minik Dahl Høegh vurderer, at Canada er en overkommelig modstander, men det er fortsat vigtigt, at Grønland alligevel spiller op til sit allerbedste:

- Jeg synes, at da turneringen startede og den allerførste kamp Canada spillede, der var jeg ikke imponeret. For de lavede mange tekniske fejl, og de var et hold, der ikke var decideret farlige, men som turneringen skred frem. Så mener jeg, vi har set, et canadisk hold som er meget velspillende. De har en god målmand, de dækker fint op og egentlig driller de de fleste hold i vores pulje lige nu. Så det er et mandskab, vi skal tage meget seriøst, hvis vi skal vinde over dem, vurderer Minik Dahls Høegh.

Du se kampen mellem Grønland og Canada på KNR TV, og den begynder kl 20.

LÆS OGSÅ Grønland mødte brasiliansk mur