Métis, indianere og Inuit skal allerede nu begynder at forberede sig på næste corona smittebølge, mener Canadas regeringFoto: Alec Couros/Flickr Creative Commons

Canada: Store bevillinger til forebyggelse af næste corona-bølge

Den canadiske regering har bevilliget flere penge til landets oprindelige befolkninger, så de bedre kan forberede sig til den næste mulige bølge af Covid-19 smitte.

Indtil nu er det gået godt i de fire Inuit regioner i Canada. Der har kun været 16 smittetilfælde i Nunavik og ingen i de andre Inuit områder. De 16 er nu alle raske igen og der har ikke været nogle dødsfald.

Men ministeren for oprindelige folk, Marc Miller, annoncerede i fredags i Ottawa at regeringen nu vil give over 3 milliarder kroner til forberedelser på den næste bølge af smitte som mange regner med muligvis vil komme til efteråret.

Marc Miller vil have at Métis, indianere og Inuit allerede nu begynder at forberede sig.

LÆS OGSÅ Nunavut forbereder sig mod coronavirus

Pengene vil blive brugt til at forbedre sundhedstjenesterne i Inuit områderne og på indianer reservater, til ekstra økonomisk hjælp til dem, der er blevet arbejdsløse under krisen, såvel som til i alt 12 ny krise centre for voldsramte kvinder.

Heraf vil 10 blive oprettet på indianer reservater og 2 i Inuit områder. Regeringen har samtidigt bevilliget penge til at dække de løbende driftsudgifter til disse krisecentre.

Ministeren udtaler til CBC News at de nye bevillinger vil betyde bedre hjælp og støtte i denne krise tid.

Han oplyste videre at der desuden vil blive givet omkring ved fem millioner kroner til projekter, der skal støtte homoseksuelle og lesbiske inuit og Indianere.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt