Nunavut forbereder sig mod coronavirus

Der er endnu ikke konstateret noget tilfælde af coronavirus i Nunavut eller i Inuvialuit området, men sundhedstjenesten forbereder sig.
Dr. Michael Patterson, chef for Nunavuts offentlige sundhedstjeneste, udtaler at Nunavummiut bør være opmærksomme på virussen, men ikke bekymrede, fordi chancen for at coronavirusen spreder sig i Nunavut er meget lille. Foto © : Friscocali/Flickr Creative Commons
01. februar 2020 14:52

Forberedelser er nu undervejs selv om Nordvestterritoriets sundhedstjeneste fortæller CBC News, at risikoen for smitte med coronavirus er meget lav.

Men der er nu blevet sendt klare informationer til alle hospitaler og klinikker, og der er også sat opslag op på alle offentlige steder, så folk kender symptomerne hvis de er blevet smittet, og hvad de så kan gøre.

Symptomerne er feber, hoste og åndenød som i værste tilfælde kan føre til lungebetændelse eller dødsfald.

Dr. Michael Patterson, chef for Nunavuts offentlige sundhedstjeneste, udtaler at Nunavummiut bør være opmærksomme på virussen, men ikke bekymrede, fordi chancen for at coronavirusen spreder sig i Nunavut er meget lille.

Han siger videre at der er nok kapacitet i Iqaluit til at folk kan blive behandlet på hospitalet.

- Og desuden har vi har den mulighed at kunne flyve dem sydpå, hvis der er patienter der har behov for en mere intensiv behandling, siger Michael Patterson.

Sundhedsmyndighederne i Nunavut og Nordvest territoriet anmoder desuden folk om at vaske deres hænder tit, desinficere hvad de har rørt ved, bruge engangslommetørklæder når de nyser og blive hjemme hvis de er syge.

Indtil nu er der kun konstateret tre syge personer i Canada, som alle var ankommet med fly fra Kina.