Byggeplads ved lufthavnen er nu en karantænezone

For at corona ikke skal sprede sig yderligere, må du nu ikke længere gå hverken ind eller ud af byggepladsen ved lufthavnen i Nuuk.
Karantænezonen er trådt i kraft med øjeblikkelig virkning og er indtil videre gældende til 17. juni. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Bibi Nathansen
03. juni 2021 14:49

I fredags lukkede lukkede Nuuk. Den dag var der nemlig fundet tre coronasmittede i hovedstaden - og en af dem anede ingen, hvor var blevet smittet henne. 

I løbet af weekenden blev der fundet yderligere tre smittede, og alle seks arbejder i lufthavnsbyggeriet i Nuuk. 

Derfor har Epidemikommissionen nu vurderet, at det er nødvendigt at oprette byggepladsen, der er indhegnet, som en karantænezone.

Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports om smittetilfælde: Arbejdet står stille, indtil vi ved mere

Karantænezonen er trådt i kraft med øjeblikkelig virkning og er indtil videre gældende til den 17. juni.

Zonen er oprettet for så vidt muligt at sikre, at corona ikke spreder sig uden for lejren ved lufthavnsbyggeriet. I lejren sidder nemlig alle de 80 ansatte i Munck Gruppen, som arbejder med at anlægge den nye landingsbane i Nuuk. 

Alle er i karantæne. 

Indhegning flytter sig

Politiet oplyser, at karantænezonens indhegning flytter sig alt efter, hvor der bliver bygget. Det bliver dog tydeligt at se, hvor grænsen til zonen er. 

Dem, der arbejder ved lufthavnsbyggeriet, får bragt de nødvendige varer ind i lejren. Det er et krav, at de personer, der leverer varerne, bærer mundbind eller visir og holder minumum to meters afstand til andre. 

Samtidig kan dem, der befinder sig inde for karantænezonen, stadig få hjælp og bliver testet for corona. 

Hvis man overtræder karantænezonen kan man forvente en bøde, lover politiet. 

Ingen er alvorligt syge

Lige nu er lufthavnsbyggiet gået i stå på grund af karantæne og corona. Det oplyste administrerende direktør i Kalaallit Airports, Jens Lauridsen, til KNR i går. 

- De ansatte er i campen allesammen, og der er mig bekendt ikke nogen, der er alvorlig syge. De opholder sig i campen og overholder de forholdsregler, der er udstukket af myndighederne i forhold til at håndtere situationen, sagde Jens Lauridsen.

- Man har i hvert fald isoleret alle dem, som det er vurderet skal være isolerede. 

LÆS OGSÅ Over 200 testet lørdag: Ingen nye smittede med corona

Det er Kalaallit Airports, som har ansvaret for hele lufthavnsprojektet. Det er også Kalaallit Airports, som har givet entreprenørvirksomheden Munck Gruppen opgaven med at anlægge en helt ny landingsbane i Nuuk.

Hvad betyder det for lufthavnsbyggeriet?

- Her og nu er det selvfølgelig ærgerligt, at man har været nødt til at lukke campen og arbejdspladsen. Især fordi vejret er særdeles godt lige nu.

- På den lange bane skal man huske, at det her er et projekt, som strækker sig over flere år. Det vil ikke nødvendigvis give sig det store udslag på den lange bane, siger Jens Lauridsen.