Brandmænd vil gerne hjælpe til i udlandet

Hvis Grønland kunne hjælpe til under naturkatastrofer i andre lande, vil det være godt for vores ry og give erfaring, der skal hjælpe til herhjemme. Det mener brandmændenes landsforening, der undersøger, muligheder for at sende brandmænd til katastrofer i andre lande.
Foto © : Pixabay.com
Skrevet af Ivik Kristiansen
25. juli 2018 09:28

- Når der er katastrofer i udenfor Grønland er vi, fra Brandmændenes landsforening, meget interesseret i at hjælpe til ved at sende brandmænd fra Grønland, siger formand for brandmændenes landsforening, Poul Olsen.

Han nævner skovbrandene i Sverige som et eksempel på katastrofer, hvor brandmændene kunne hjælpe til.

Beredskabet i Grønland kan pludselig få store opgaver. Det var tilfældet sidste år, da der var flodbølge i Karrat-fjorden, og også da der var brand i naturen ved flere steder.

LÆS OGSÅ Store oversvømmelser ved Nuugaatsiaq og Uummannaq-området

LÆS OGSÅ Flere naturbrande langs kysten

Men ifølge Poul Olsen vil der ikke være de store konsekvenser ved, at der bliver lidt færre brandmænd til at varetage opgaverne herhjemme, hvis der bliver sendt brandmænd ud til udlandet.

- Hvis vi sender fem ti brandmænd ud af over 900, vil det, i gåseøjne, ikke være det store tab for hverdagens beredskab, siger han.

Det er først og fremmest trang til at hjælpe, der står bag ønsket, siger Poul Olsen.

LÆS OGSÅ Seks brandmænd fra Avannaata Kommunia sendes til Sverige

Men han mener også, at det vil gavne på andre måder, når brandmænd hjælper til i udlandet.

- Grønland kan hjælpe til med at lave et godt stykke arbejde, og det vil gavne Grønlands ry. Og så vil der blive samlet en masse erfaring fra udlandet, lyder det fra Poul Olsen.

Brandmændene har derfor sendt et brev til Naalakkersuisut, hvor de spørger til, hvilke muligheder de har for at hjælpe til i udenlandske katastrofer.

De vil nemlig gerne kunne rejse som en del af det officielle Grønland, men også fordi de får brug for at blive støttet på andre måder.

- Hvis vi skal ud og hjælpe, så har vi brug for økonomisk hjælp til for eksempel rejser og andre udgifter, siger Poul Olsen.