Seks brandmænd fra Avannaata Kommunia sendes til Sverige

Avannaata Kommunia vil nu sende i alt 6 brandmænd til Sverige for at medvirke ved bekæmpelse af de store skovbrande i landet. Det fortæller borgmester Palle Jerimiassen her til morgen i en pressemeddelelse.
Palle Jerimiassen Foto © : Laura Aggernæs/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
25. juli 2018 08:57

Det vil ske i form af 2 brandmænd fra Upernavik, 2 fra Uummannaq og 2 fra Ilulissat.

- Vi forventer at vores brandfolk skal være afsted i 14 dage. Indsatsen er koordineret i samarbejde med beredskabsstyrelsen i Danmark, og vi håber dermed at kunne bidrage til at afhjælpe situationen i Sverige, så landet og dets borgere hurtigst muligt kan vende tilbage til en normal hverdag, skriver Palle Jerimiassen, og fortæller også hvorfor Avannaata Kommunia vil hjælpe:

- For godt et år siden blev Qaasuitsup Kommunia ramt af naturkatastrofen i Nuugaatsiaq og Illorsuit. Vi oplevede dengang alle, hvor svært det er, at blive ramt af en sådan katastrofe.

- Men situationen ændrede sig, da alle lande i Norden viste ansigt og besluttede sig for at hjælpe os. Det var en stor lettelse for os alle, at vide at vores nærmeste venner var ved vores side på så kritisk et tidspunkt, skriver borgmesteren i begrundelsen for at brandmændene nu sendes til Sverige.

De første tre tager afsted i dag.