Bosse: Tele-Post har brug for stærk profil

Med ansættelsen af Kristian Reinert Davidsen får Tele-Post en ny administrerende direktør, som skal hjælpe med at udvikle virksomheden.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
03. juli 2015 14:03

Hvis de grønlandske politikere vælger at liberalisere Tele-Post, så skal virksomheden være veldrevet, have en god og sund økonomi, en god relation til kunderne og et godt greb om organisationen og medarbejderne.

Sådan siger Stine Bosse, bestyrelsesformand for Tele-Post, i forbindelse med ansættelsen af færingen.

- Kristian skal være med til at udvikle det grønlandske teleselskab videre. Tele-Post er en meget spændende virksomhed, som jeg ser nogle ret spændende muligheder og perspektiver i, siger Stine Bosse til KNR.

Læs også Tele-Post udpeger færøsk direktør


Stærk direktør skal skabe trygge rammer

Tele-Post har de seneste 10 måneder haft flere ledelsesskift, efter at Michael Binzer sidste efterår valgte at opsige sin stilling som administrerende direktør efter samarbejdsproblemer med bestyrelsen, som siden også er blevet skiftet ud.

Derfor har teleselskabet brug for en stærk og kyndig leder, siger Stine Bosse.

- De udfordringer, Kristian Reinert Davidsen skal sidde med, er en virksomhed, der skal ledes. Det er jo sådan, hvis der har været turbulens på toppen, så holder virksomheden op med at fungere, fastslår bestyrelsesformanden.

Læs også Efter tavshed: Agner Mark genkender ikke samarbejdsproblemer

Hvis den nye administrerende direktør skal liberalisere Tele-Post, som flere politikere ønsker, er der en række ting, der skal være i orden, påpeger hun.

- Så er det, virksomheden skal være veldrevet. Den skal selvfølgelig have en god og sund økonomi, en god relation til sine kunder og fokus på udviklings muligheder.

- Og så skal virksomheden have et godt greb om organisationen og sine medarbejdere, siger bestyrelsesformanden for Tele-Post, Stine Bosse.

Læs også Stine Bosse ny formand for Tele-Posts bestyrelse

Senest den 1. januar 2016 tiltræder den 48-årige færing Kristian Reinert Davidsen, der i dag er administrerende direktør for det færøske teleselskab Føroya Tele.

Kristian Reinert Davidsen afløser tidligere KNR-direktør Søren Lennert Mortensen. Han blev ansat som konstitueret administrerende direktør i maj, efter at Michael Binzers afløser, Steen Montgomery-Andersen opsagde stillingen på grund af samarbejdsvanskeligheder med den daværende bestyrelse.