Innaarsuit Borgere skal stadig være varsomme

Det store isfjeld ved Innaarsuit er stadigvæk faretruende, og politiets advarsel om, at borgerne skal være varsomme, gælder stadig, oplyser politiet.
Foto © : Mette Kristensen
17. august 2018 16:17

- Vi har anbefalet, at hvis man er dårligt gående eller har børn, så skal man så vidt muligt undgå at være i strandområdet eller havneområdet, med mindre det er absolut nødvendigt. Hundene skal desuden være bundet i mere end ti meters højde, og man skal undgå at sejle for tæt på det her store isfjeld, fortæller politiets pressetalsmand Carl Sværd til KNR.

Det store isfjeld, der i sidste måned stødte på grund ud for Innaarsuit, kælvede i mandags, og politiet vurderer altså stadig, at borgerne i bygden skal udvise forsigtighed.

LÆS OGSÅ Farezone ophævet i Innaarsuit

I midten af juli fortalte KNR, at borgerne i den nordgrønlandske bygd, der ligger 45 kilometer nord for Upernavik, kunne se direkte ud på et stort isfjeld, som havde lagt sig faretruende tæt på bygden.

Borgerne skal være varsomme

Myndighederne, beredskabet og politiet fulgte nøje med situationen, og der var i nogle dage etableret en farezone, fordi man frygtede at isfjeldet villle kælve og udløse en flodbølge.

En række borgere blev evakueret fra farezonen til andre steder i bygden, men efter at isfjeldet havde flyttet sig, kunne de evakuerede borgere vende hjem til deres huse 18. juli.

LÆS OGSÅ Se isfjeld ved Innaarsuit flytte sig

Men borgerne skal altså stadig være agtpågivende, når de færdes tæt ved vandkanten.
Carl Sværd fortæller, at advarslen om at være varsomme stadig gælder og beder befolkningen om, at henvende sig til politiet, hvis der skal ske noget.

Nyheden om isfjeldet har trukket overskrifter på internationale nyhedsmedier som BBC, CNN, Le Parisien, Washington Post og Associated Press.