Bolatta Silis-Høegh i spil til Nordisk Råds børnelitteraturpris

Forfatter og illustrator Bolatta Silis-Høegh er blandt de nominerede til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2016 for sin børnebog "Aima qaa schhh!".
Bolatta Silis-Høegh, sammen med sin mor Aka Høegh. Foto © : Ivars Silis
07. april 2016 14:45

Bogen er en billedbog på 32 sider, som henvender sig til børn i alderen 4-7 år.

Den er illustreret af forfatteren selv med akryl, tegning, fotocollage og spray på papir med et grafisk snit og handler om Aima. Hun er en glad og fantasifuld pige, der ikke altid kan falde i søvn, når hun skal sove. Men så får hun en usynlig ven.

Læs også Aima vender tilbage

I begrundelsen for nomineringen hedder det blandt andet, at historien er fortalt meget levende, fantasifuldt og med ordleg.

- En usynlig ven i børnelitteraturen er ikke fremmed. I denne forunderlige bog er den usynlige ven motiv til barnets behov for at blive mødt i sit eget fantasiunivers. Bogen er oplagt til oplæsning for børn, og den er et fint oplæg til dialog om blandt andet normer og værdier, skriver bedømmelseskomiteen blandt andet.

Vinderen offentliggøres og modtager prisen på 350.000 kroner den 1. november i DR's Koncerthus i København i forbindelse med Nordisk Råds session.

Bolatta Silis-Høegh er billedkunstner og uddannet fra Aarhus Kunstakademi. Hun er født i 1981 i Qaqortoq  og har medvirket på mange gruppe- og separatudstillinger i både Grønland og Danmark. Hun har tidligere udgivet Aima  - pigen der fantaserer om, hvad hun ville være, når hun blev stor.

Foto © : Milik Publishing