Blodbad og grøn formand til RAL

Næsten hele bestyrelsen blev skiftet ud, da Aleqa Hammond i går rokerede om på RAL's bestyrelse.
Foto © : KNR
07. maj 2014 07:51

Så var det store skiftedag i Royal Arctic Lines bestyrelse. Seks ud af otte medlemmer blev skiftet ud. En enkelt er først på valg næste år, mens en enkelt medarbejderrepræsentant blev genvalgt.

Et underskud på 14 millioner kroner efter skat skuffede formanden for Naalakkersuisut, og Aleqa Hammond har derfor valgt at skifte ud på alle de poster, der var på valg.

Hammond frygter dog ikke, at kontinuiteten går tabt ved den markante udskiftning, men peger på det gode ved at få frisk energi ind.

- Jeg tror, at det altid er godt og sundt at sætte nye kræfter ind, i en tid hvor selskaberne står over for store udfordringer, siger hun.

Helt i tråd med udpegelsen af ministre og formand for KNI's bestyrelse valgte formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond Siumut også denne gang at satse på ungdom og energi frem for erfaring.

Ny formand for RAL er 39-årige Kuno Fencker, der til dagligt arbejder som operationskoordinator for Cairn Energy og som ny ser frem til den nye udfordring.

- Ja, selvfølgelig er det et skridt, og da jeg blev kontaktet, tog jeg det derfor med oprejst pande, siger Kuno Fencker.

Han peger på sin viden inden for den grønlandske transportsektor og sin tid som shippingelev i netop RAL som noget, der er en styrke i hans nye arbejde.

Den nye formand går derfor til opgaven med frisk mod. Der er dog ingen tvivl om, at han er lidt grøn i forhold til tyngden af posten som bestyrelsesformand for RAL. Han føler sig dog klar.

- Min umiddelbare holdning til det er jo, at vi har nogle kvalifikationer, og nu er det på tide, at vi også får nogle kompetencer og erfaringer fra de lidt højere poster.

Men det her er jo ikke bare de lidt højere poster, det her er jo topposten i Royal Arctic Line.

- Det er din holdning, lyder det fra den nye formand for bestyrelsen.

Der er dog også klar opbakning og rosende ord med fra RAL's ejer, formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond, som ikke er i tvivl om, hvorfor valget faldt på Fencker.

- Fordi vi synes, det er en mand med gå-på-mod, viljestyrke, og som er kendt for klare holdninger, har en god erfaring fra erhvervslivet, den rette uddannelsesmæssige baggrund, og som har så meget overskud som person, at det også vil gavne hele bestyrelsesarbejdet, siger Aleqa Hamond og slår fast, at det jo heller ikke er første gang, at man vælger en formand uden den store erfaring fra bestyrelsesarbejdet.