Biltyve hærger i Nuuk

En mand er tilbageholdt for at have kørt ind i politibiler i to omgange i stjålne biler. Politiet fortæller, at biltyverier er et generelt problem for tiden.
Skrevet af Mads Pedersen
21. september 2016 10:56

Politiet i Nuuk får flere henvendelser om ugen fra borgere, hvis biler er blevet stjålet, fortæller vagtchef i politiet i Nuuk, Carl Sværd til KNR.

Det var også tilfældet natten til søndag, hvor en ung mand i starten af 20érne i beruset tilstand havde stjålet en ældre Toyota Hilux.

I Nuussuaq, bydel i Nuuks, forsøgte politiet at stoppe manden, men under biljagten gik det galt, og biltyven endte med at køre ind i en politibil. Efterfølgende blev manden anholdt af politiet. 

- Han blev fremstillet i en grundlovsforhør og er nu tilbageholdt i 25 dage, siger Carl Sværd. 

Den samme person havde kørt ind i en politibil i forrige uge under lignende forhold, fortæller Carl Sværd fra politiet. Men på det tidspunkt vurderede politiet og anklagemyndigheden, at det ikke var grundlag nok for at fremstille ham i et grundlovsforhør. Han blev løsladt, men er stadig tiltalt for brugstyveri. 

Den unge mand var prøveløsladt for en anden kriminel handling. Han kan nu forvente at skulle betale en erstatning for at beskadige to politibiler og to personbiler.  

Læs også Unge hærger i Nuuk

Politiet får i øjeblikket mange henvendelser om biltyverier. Og det er typisk lidt ældre biler, der bliver stjålet med det formål at køre rundt i dem. 

- Der er formentligt tale om de samme gerningsmænd, siger Carl Sværd. 
- Biltyvene har lært at starte biler uden nøgler. Men der er også flere tilfælde, hvor der er blevet stjålet bilnøgler, siger Carl Sværd.     

Politiet opfordrer til, at bilejere skaffer sig ratlås eller monterer alarm på deres biler.
Og for at komme problemet til livs, er politiet afhængige af henvendelser fra borgere.

- Når folk observerer noget mistænkeligt på deres boligområde om natten, må de meget gerne kontakte politiet. Vi kan kun komme problemet til livs ved at hjælpe hinanden, slutter Carl Sværd.