Billedbog om venskab nomineret til pris

En grønlandsk billedbog er nomineret til Vestnordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2018. Bogen hedder Kammagiitta! Vil du være min ven? og er lavet af Maja-Lisa Kehlet.
Foto © : Milik Publishing
06. september 2018 07:18

Maja-Lisa Kehlets bog handler om venskab. Den har ingen tekst, så børn og voksne må slippe fantasien løs og selv lave historier ud fra billederne, skriver bogens forlag Milik Publishing. 

Maja-Lisa Kehlets

Maja-Lisa Kehlet er født og opvokset i Nuuk, men bor nu i London, hvor hun arbejder med grafisk animation og i øjeblikket er med til at udvikle spillet Dreams til Playstation. Hun har også illustreret pegebogen 1-2-3 og Sørine Steenholdts bog Zombieland.

LÆS OGSÅ Georg Olsen nomineret til Nordisk Råds Musikpris

De nominerede til børne- og ungdomslitteraturprisen blev præsenteret onsdag på Vestnordisk Råds årsmøde i Tórshavn på Færøerne.

Og ud over den grønlandske billedbog tæller de nominerede også den færøske bog Træið (Træet) af Bárður Oskarsson og den islandske bog, Úlfur og Edda af Kristín Ragna Gunnarsdóttir.

LÆS OGSÅ Naja Rosing-Asvid og Lene Therkildsen nomineret til fornem pris

Vinderen af prisen afsløres 12. oktober på Mýrin, den internationale børne- og ungdomslitteraturfestival i Nordens Hus i Reykjavik. Prisen der uddeles hvert andet år er på 60.000 kroner.

Nationale bedømmelseskomitéer på Færøerne, i Grønland og i Island vælger én bog fra hvert land. En vestnordisk dommerkomité (bestående af et medlem fra hver landskomité) vælger siden én af disse tre bøger til at modtage prisen.