Biden: Jeg er den mest kvalificerede person til at slå Trump

Biden fastholder i ABC News-interview, at han er den mest kvalificerede udfordrer til Trump, skriver Reuters.
Den amerikanske præsident, Joe Biden, fortæller i et interview med ABC News, at han var syg under en debat med ekspræsident Donald Trump, der fandt sted i sidste uge. (Arkivfoto). Foto © : Elizabeth Frantz/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
06. juli 2024 18:46

Den amerikanske præsident, Joe Biden, fortæller i interview med ABC News, at han var syg under en debat med ekspræsident Donald Trump, der fandt sted i sidste uge.

- Jeg havde det forfærdeligt, siger han i et ventet interview med ABC News, som tv-værten George Stephanopoulos står bag.

Interviewet sendes i fuld længde klokken 02.30 natten til lørdag dansk tid, men kortere klip er allerede tidligere på natten blevet offentliggjort.

- Jeg er overbevist om, at jeg er den mest kvalificerede person til at slå Donald Trump, siger Biden i interviewet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Bidens optræden i debatten er efterfølgende blevet kritiseret bredt og har sat gang i diskussion om, hvorvidt den 81-årige er den rigtige kandidat for Det Demokratiske Parti ved præsidentvalget til november.

- Lad og starte med debatten, dig og dit hold har sagt, at du havde en dårlig aften, siger Stephanopoulos.

- Bestemt, svarer Biden i interviewet.

Præsidenten gentager, at der var tale om "en dårlig episode". Han fastholder, at han selv er ansvarlig for sin optræden.

- Ingen indikationer på alvorlig sygdom. Jeg var udmattet. Jeg lyttede ikke til mine instinkter i forhold til at forberede og - og en dårlig aften, siger Biden.

Debatten med Trump fandt sted i sidste uge efter flere dages rejseaktivitet for præsidenten. Blandt andet havde han været i Frankrig for at deltage i 80-års-dagen for D-dag.

En uge blev dog afsat til forberedelse af debatten på Camp David, præsidentens landsted, skriver ABC News.

Biden gentager i interviewet, at han var syg i forbindelse med forberedelserne.

ABC News oplyser, at Donald Trump er blevet tilbudt at medvirke i et lignende interview. Det har den republikanske ekspræsident afvist.

Joe Biden har ifølge kilder forberedt sig "aggressivt" forud for interviewet.

Det oplyser to anonyme kilder med kendskab til præsidentens forberedelser til nyhedsbureauet AP.

Tidligere fredag har Massachusetts demokratiske guvernør, Maura Healy, opfordret Joe Biden til "nøje at overveje", om han skal forsøge at blive genvalgt.

- Over de kommende dage opfordrer jeg ham til at lytte til det amerikanske folk og nøje overveje, om han fortsat er vores bedste håb om at besejre Donald Trump, har Healy udtalt.

Biden selv har flere gange slået fast, at han kommer til at stille op til præsidentvalget i november, senest ved et vælgermøde fredag.

- I har formentlig hørt, at der var en lille debat sidste uge, sagde Joe Biden med henvisning til duellen mod Trump, hvor Biden efterfølgende fik kritik for at være usammenhængende og fremstå gammel.