Betalingsstandsning rammer Inuili

Udvidelsen af levnedsmiddelskolen INUILI i Narsaq gik i stå for over tre måneder siden. Og udsigten til at byggeriet kommer i gang igen er lang. Det betyder alvorlig pladsmangel, afslyste kurser og arrangementer og stor frustration både hos elever og ansatte, men også i bestyrelsen. Naalakkersuisoq for Uddannelse lover dog at gøre sit for at komme skolen til undsætning.

INUILIs bestyrelsesformand Josef Therkildsen er ligesom elever og ansatte godt frustreret over skolens situation.

Siden entreprenørselskabet, der stod for udvidelsen af INUILI, gik i betalingsstandsning for tre måneder siden, har byggeriet ligget dødstille. Ikke nok med det: Arbejdet, selskabet har udført, er åbenbart fyldt med fejl, som INI og Inuplan nu er ved at undersøge. Ifølge INI vil byggeriet tidligst kunne genoptages til sommer.

Men byggerodet har allerede nu store konseksvenser for dagligdagen på INUILI:

- Der er mange elever stuvet sammen i undervisningslokaler, som burde være meget større end de nuværende, siger bestyrelsesformand Josef Therkildsen.

Efter sommerferien blev ATI-teknikeruddannelsen flyttet til INULI i Narsaq, men også den lider alvorligt under pladsmanglen. Og så er der alle de arrangementer og kurser, som skolen er tvunget til at aflyse.

- Mesterskabet for kokke og kokkelærlinge må aflyses, hvis der ikke sker noget i den kommende tid, fortsætter Josef Therkildsen.

Og når skolen ikke får de lokaler, som de har brug får, går det også ud over resten af landet, som INUILI også har forpligtelser over for som kursuscenter.

- Så kommer vi til at mangle en hel masse kvadratmeter i Narsaq, som betyder at vi ikke kan stille så mange kurser i udsigt til hele Grønland, og det betyder så igen, at de kursusindtægter, vi skulle have haft, vil gå tabt, siger bestyrelsformanden.

Josef Therkildsen forstår ikke, hvorfor der skal gå så mange måneder, før byggeriet kan genoptages, og han efterlyser en hurtigere sagsbehandling fra Selvstyrets side.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Palle Christiansen, påpeger at selve byggeriet ikke er hans ressortområde.

- Men jeg skal da sige herfra, at som uddannelsesminister er det da fuldstændig uacceptabelt, at vi går i stå midt i et byggeri. Det skal selvfølgelig laves færdig både til tiden og til den aftalte pris, siger Palle Christiansen.

Og han lover at gøre sit for at lægge pres på kollega Jens B. Frederiksens departement for Boliger, Infrastruktur og Trafik, der er ansvarlig for byggeriet.

- Vi vil her fra departementet rykke for at byggeriet bliver lavet færdigt og at vi selvfølgelig overholder de priser, der er aftalt, forsikrer Palle Christiansen.

Han vil dog ikke vurdere, hvorvidt det er rimeligt, at det tilsyneladende tidligst bliver til sommer, at der igen kommer gang i byggeriet. Pladsmanglen er en anden sag.

- Men det, som jeg kan sige, er, at indtil da må vi finde en anden løsning på pladsmanglen. Det kan være, vi skal ud at leje noget kapacitet. Nu bliver vi briefet af bestyrelsesformanden i næste uge, og så tager vi den derfra. Men det skal selvfølgelig være så hurtigt som muligt, for lige præcis i denne sag er jeg meget utålmodigt anlagt, slutter Naalakkersuisoq for Uddannelse Palle Christiansen.

I næste uge holder INUILIs bestyrelse møde med Palle Christiansen for, at drøfte skolens situation.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt