Bent Sørensen ny formand for Fiskerirådet

Konsulent i GA Bent Sørensen er ny formand for Fiskerirådet. Det er et rådgivende organ, som Naalakkersuisut konsulterer, inden der tages store beslutninger indenfor erhvervet. Formandskabet i Fiskerirådet går på skift mellem Grønlands Arbejdsgiverforening og KNAPK.
Skrevet af Peter Troelsen
25. januar 2013 10:11

Den afgående formand Petrus Biilmann fra KNAPK fortsætter som næstformand i Fiskerirådet, der står overfor store opgaver i det kommende år.

-Vi har jo fået gennemført første del af fiskeriloven, og der venter store udfordringer på det område fremover. Først og fremmest skal vi have styr på de generationsskifter, som venter i nær fremtid. Ud over det skal vi sikre, at alle i rådet høres, og vi skal have ideer og tanker fra vores medlemmer formidlet videre, fortæller Bent Sørensen til knr.gl.

Fiskerirådet dækker alle fiskere i landet, og der kan ind imellem være stor forskel på, hvad store fiskerne i de store fartøjer og jollefiskerne har på hjertet.

-Fiskerirådet er der jo for alle fiskerne i landet, og ind imellem er det klart, at man har forskellige udfordringer, alt efter hvilken båd man har, og hvad man fisker. Vores opgave er jo mest af alt at kigge bredt og fordele sol og vind lige, mener Bent Sørensen, der ser samarbejdet med naalakkersuisut som glimrende, selv om man ikke altid er enige.