Bedre idrætsforhold i Sermersooq

Istandsættelse af idrætshaller under AWG har løftet standarden i Kommuneqarfik Sermersooq. Det siger borgmester Asii Chemnitz Naarup.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
17. marts 2016 07:26

Kommuneqarfik Sermersooq har brugt knap 17,6 millioner kroner ekstra i udgifter, udover de 22 millioner, som kommunen har bidraget med, til Arctic Winter Games.

- Alle de krav, de har kostet penge. Og det jeg synes er vigtigt at sige er, det er jo nogle varige permanente goder, som har gjort, at vores standard er løftet alle steder. Og det kommer os til gode nu og i fremtiden, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Asii Chemnitz Narup.

1,8 millioner kroner er blevet brugt til indkøb af for eksempel biathlonbanen og udstyr til skiliften. Og alene i AWG-ugen, blev der brugt knap 6,2 millioner kroner, blandt andet på en lang række sanitetscontainere og telte.
Og det er et krav som AWG's internationale kommite har stillet over for kommunen.

Læs også  VIDEO AWG-millioner er godt givet ud

Derudover har Kommuneqarfik Sermersooq brugt 9,5 millioner kroner i løbet af 3 år på vedligehold og forbedringer af Nuuks sports- og idrætshaller. Forbedringer såsom på toiletfaciliteter, gulvbelægninger og belysning.

Borgmester Asii Chemnitz Naarup forsikrer hermed om, at andre byer i kommunen ikke bliver forsømt, og tilføjer at Paamiuts idrætshal blev renoveret for nogle år siden, og det kostede kommunekassen 13 millioner kroner.

- Forholdene i sportshallen i Paamiut er blevet rigtig gode, og det glæder mig. Det jeg selv tænker må blive det næste, det er idrætshallen ovre i Tasiilaq. Så på idrætsområdet, der er vi i gang med en samlet plan med, at det bliver en høj standard fremover.