VIDEO AWG-millioner er godt givet ud

67,6 millioner kroner. Det er, hvad det samlet set har kostet at afholde Arctic Winter Games. Og det har været hver en million værd, vurderer borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup.

Selvstyret har bidraget med 22,3 millioner kroner, det samme beløb har Kommuneqarfik Sermersooq lagt i kassen, mens den sidste tredjedel er finansieret af sponsorer.

Værtskabet er blevet forberedt igennem to år, og det har været en god proces for alle de involverede.

- Det, der er vellykket, er, at kommunen, Selvstyret, private virksomheder og de mange frivillige løftede opgaven i tæt samarbejde og opnåede flotte resultater.

Læs også AWG består præsidents dom 

- Vi har lært rigtig meget, og vi har lært, at vi kan samarbejde. Det er rigtig dejligt, siger Asii Chemnitz Narup til KNR.

Alle udfordringer er blevet løst – fx stormvejret med forsinket luftbro fra Kangerlussuaq til Nuuk i forrige uge og et antal udeblevne frivillige.

- Det har givet nogle problemer, men det er mit indtryk, at man har været god til at løse de problemer, siger Jens Brinch, som er præsident for Arctic Winter Games’ internationale komite.

Dermed har de knap 2.000 deltagere fået en god oplevelse både af at være med til legene og Grønland i det hele taget.

- De mange tilrejsende og deltagere har fortalt os mange gode ting, og jeg er sikker på, at de har været glade for deres ophold, siger Asii Chemnitz Narup.

Læs også Varme hilsner fra deltagere til AWG, Nuuk og Grønland

Men borgmesterens største ros går til folket.

- Den vigtigste medalje går til den grønlandske befolkning for et flot samarbejde. Det, synes jeg, vi skal huske på, minder hun om.

De sidste deltagere forlod Nuuk mandag, og dermed er alt tilbage ved normalen i hovedstaden, bortset fra at de frivilliges grønne jakker stadig lyser godt op i bybilledet. 

Kommentarer