AWG består præsidents dom

Der har været udfordringer, men de er blevet løst og AWGs internationale leder er godt tilfreds med de grønlandske lege.
Foto © : AWG2016/Bo O. Kristensen
11. marts 2016 16:09

Det har været en stor logistisk udfordring at få styr på Arctic Winter Games. Tommelfingeren peger dog op ad fra den internationale AWG komites præsident Jens Brinch.

Han fortæller til Radioavisen, at tingene har kørt godt og der er blevet taget hånd om de udfordringer der har været i form at dårligt flyvevejr og frivillige, der er blevet væk.

Læs også Deltager i Kangerlussuaq: Fantastisk modtagelse

Men gæsterne har været glade og tilbagemeldingerne har været positive fortæller Præsident Brinch.

- De har handlet meget om mødet med byen og byens borgere og den der venlighed de er mødt med alle steder, siger Jens Brinch.

Problemer med vejret

Han fortæller, at der har været nogle problemer i de enkelte idrætsgrene, hvor man må tilpasse sig vejret.

- Det har givet nogle problemer, men det er mit indtryk at man har været god til at løse de problemer.

Læs også Luftbro udskydes adskillige timer

AWGs internationale komites præsident Jens Brinch mener, at den store forberedelse de seneste år har givet pote.

- Det er jo baggrunden for at det lykkedes i dag. Og alle de krav vi har stillet undervejs dem kan vi se, at de er blevet indfriet som planlagt.

Opbygger kultur om frivillighed

I forhold til de frivillige som ikke er dukket op, peger Jens Brinch på, at der i Nordamerika er en anden tradition for frivillighed. Der har Grønland gjort sig nogle erfaringer i forhold til det at være frivillige.

- Frivillighed det er også at påtage sig et ansvar. Altså, man skal ikke melde sig og så blive væk, siger Brinch.

De mange frivillige som er mødt op har til gengæld sørget for at alt har været den skønneste orden set fra AWG international komites bord.

- Det vi kan se, er at det ikke har påvirket den måde tingene er blevet afviklet. Det har været nogle glade børn og nogle tilfredse ledere, og det er jo det vi lægger vægt på.

Læs også Frivillige pjækker fra opgaverne