BankNordik skal have nyt grønlandsk navn

Banken efterlyser forslag til et nyt navn, der passer bedre til den grønlandske del af virksomheden. Flere hundrede har allerede sendt deres bud ind.
BankNordik har haft sit nuværende navn siden 2010. Men nu skal der altså findes et nyt grønlandsk navn. Foto © : Thor Bill / KNR
Skrevet af Thor Bill
04. august 2024 09:29

I 2010 overtog Føroya Banki (Færøernes Bank) Sparbanks filialer og aktiviteter i Grønland og skiftede i den forbindelse navn til BankNordik.

Men nu - 14 år efter – skal banken skifte navn igen.

BankNordik har nemlig ikke længere aktiviteter i Danmark, og dermed er det nordiskklingende navn ikke længere tidssvarende.

I marts måned skiftede BankNordik på Færøerne derfor navn tilbage til Føroya Banki (Færøernes Bank) – det oprindelige navn, som stammer helt tilbage fra 1906.

Og nu er turen altså kommet til den grønlandske del af virksomheden.

Det fortæller direktør i BankNordik, Turið F. Arge.

- Vi er gået tilbage til Færøernes Bank, som vi mener er meget mere passende til vores forretninger på Færøerne. Derfor har vi også et ønske om at finde et helt unikt eller mere passende navn til vores forretning i Grønland. Så det her er en proces, hvor vi ønsker at skifte navn i begge lande, siger hun.

Banken har derfor udskrevet en navnekonkurrence, hvor alle kan komme med forslag til et nyt navn.

- Alle er meget velkomne til at deltage, uanset om man er barn eller voksen, om man er kunde eller ej. Og vi kan se, at der er rigtig mange, der ønsker at være med. Vi har fået rigtig mange gode bud allerede nu.

BankNordik-navnet er til at se flere steder på bankens bygning i Nuuk. Snart skal et nyt navn pryde gadebilledet. Foto © : Thor Bill / KNR

Bankdirektøren fortæller, at der allerede er kommet flere hundrede forslag, men at de fortsat er åbne for endnu flere.

Nyt navn skal indeholde meget

Det er dog slet ikke nogen nem opgave at finde et nyt navn.

Det skal nemlig gerne både indkapsle virksomheden og være let at skrive og udtale.

- Et godt navn er jo et navn, der fortæller lidt om, hvem vi er og hvad vi gør for vores kunder og det samfund, vi er en del af. Hvordan man så finder det i ét ord, det er opgaven, som vi har valgt at få hjælp til fra alle, der har lyst til at bidrage, siger Turið F. Arge.

Bankdirektøren understreger dog, at der ikke er nogle konkrete krav til forslagene.

- Hvis vi begyndte at sætte nogle krav op, så begrænser vi os fra den kreative proces om at få så mange gode bud som muligt.

Fristen for at indsende navneforslag er 25. august.

Herefter skal et dommerpanel udvælge det endelige navn. Dommerpanelet består af tre personer, der ikke arbejder i BankNordik – nemlig Naja Paulsen, Pivinnguaq Mørch og Arina Kleist.