Fodbold: B-67 vinder mesterskabet efter stor finalesejr

Grønlandsmesterskabet går til B-67 fra Nuuk efter en imponerende sejr over G-44 fra Qeqertarsuaq.
Anfører i B-67 Patrick Frederiksen fortæller, at han og resten af holdet fra starten havde regnet med en sejr. Foto © : KNR/Jørgen Semionsen
16. august 2023 10:47

Nuuk-holdet B-67 vandt grønlandsmesterskabet i herrefodbold. Det skete i går i Qaqortoq, da de i finalen mod G-44 fra Qeqertarsuaq vandt finalekampen 5-0.

- Det er fantastisk. Drengene har været fremragende. De har simpelthen været så professionelle og gjort det, der skulle til, siger cheftræner for B-67 Christian Knudsen.

Det er første gang siden 2018, at B-67 løber med sejren.

De var så sultne efter at vinde i år. Vi har lagt energi og passion i hvert eneste træningspas, vi har haft. Det har simpelthen bare været en fornøjelse at have de her drenge og træne dem, siger Christian Knudsen.

Mål for finalekamp mellem G-44 og B-67

0-1 G-44 imminut målerpoq

0-2 Ari Hermann

0-3 Ari Hermann

0-4 Nicolai Nielsen

0-5 Karsten Møller Andersen

Ambitionen fra starten har da også været, at B-67 skulle tage guldet med hjem til Nuuk, fortæller anfører Patrick Frederiksen.

- Da vi tabte sidste år, gik vi skuffede hjem. Derfor har ambitionen været høj i år. Vi er lykkelige, jeg er stolt af, at vi har så trofaste spillere. Vi er blevet ved med at tro på sejren, og nu vandt vi. Det er dejligt, siger han.

Vellykket GM trods udfordringer

Kun seks klubber deltog til GM i Qaqortoq, hvor der ellers skulle deltage otte.

Først meldte de daværende forsvarende mestre Nagdlúnguak fra Ilulissat afbud. Afbuddet blev senere efterfulgt af AK ttoqqortoormiit og Upernaviks UB-83.

Ifølge klubberne skyldes afbuddene dårlige rejsemuligheder.

Trods udfordringerne vurderer formand for Kalaallit Arsaattartut Kattuffiat (KAK), Benjamin Kielsen, at GM i år var vellykket.

- Det gik godt. Vi var heldige med vejret, selvom der var lidt koldt om aftenen, var det godt vejr at spille i, siger Benjamin Kielsen.

Derfor har bestyrelsen også fået lektier for til næste år, så de kan forebygge, at holdene melder afbud kort inden GM som i år.

- Klubberne skal mødes igen i løbet af efteråret, og det er dem, der skal beslutte, hvordan det kommer til at se ud. Der er flere udfordringer for fodboldforbundet, og den største er transportpriserne, siger Benjamin Kielsen.

Tredjepladsen gik til værtsholdet K-33 fra Qaqortoq.