Foto: Helle Nørregaard

Evaldsen: Børn skal lære at betale regninger

Børn skal lære, hvorfor det er vigtigt at betale sine regninger. Det mener Demokraterne.

Rettet klokken 08.12: Overskriften er ændret til den nuværende. 

Udmeldingen kommer efter nye tal viser, at borgerne her i landet fortsat skylder tæt på en milliard kroner til det offentlige.

- For det første så tror jeg, at i mange hjem man får dem indlæring i, hvad privatøkonomi og landsøkonomi drejer sig om, siger Demokraternes formand, Randi Vestergaard Evaldsen.

Den tidlige introduktion til budgetter og økonomisk ansvar skal være med til at gøre de nye generationer mere økonomisk ansvarlige end den nuværende.

Hun mener nemlig, hvis børnene kan lære om håndtering af økonomi i tidlig alder vil de have mere styr på deres økonomi når de bliver voksen.

LÆS OGSÅ Randi bekymret for voksende gæld

- Vi kan ikke allesammen sidde og snakke decimaltal og brøkdeler i matematiktimerne. Det burde handle mere om hverdagsting. Det spiller en stor rolle, at børn i meget tidlig alder lærer hvad økonomi drejer sig om, siger partilederen.

Grønlandske borgere skylder knap 1 milliard kroner i ubetalte regninger til det offentlige. Det er særligt manglende betaling af underholdsbidrag, der har været med til at skabe den store gæld.

Randi Vestergaard Evaldsen mener foruden opdragelse, at der bør indføres et offentligt betalingssystem, som hun også foreslog i sin tid som naalakkersuisoq for finanser. Det skal være med til at nedbringe gælden til det offentlige.

Hendes afløser som naalakkersuisoq for finanser, Aqqaluaq B. Egede, oplyste forleden, at sådan et system tidligst kan blive indført efter et valg til Inatsisartut.

LÆS OGSÅ Gælden til det offentlige vokser

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt