Børn savner voksne at tale med

Mange børn har ingen voksne, de kan henvende sig til, når de har problemer, derfor vælger de at skrive til MIO's sms-rådgivning for at få hjælp. Det fortæller MIO, efter at årsrapporten fra sidste år viser, at hele 1001 børn har fået hjælp via MIO's sms-service.
Skrevet af Paarnaq Hansen
03. september 2015 12:03

For hvert 13. barn har ét henvendt sig til MIO via organisationens sms-service for at få hjælp med en lang række problemer. Grunden til, at børnene henvender sig til MIO, er, fordi de har ikke nogen voksne, de kan stole på.

- Det viser faktisk, at der er rigtig mange børn her i Grønland, der ikke har nogen voksne, de kan henvende sig til for at snakke om deres problemer om, hvordan de selv kan gøre for at løse dem, siger konsulent for MIO Nauja Benjaminsen til KNR. 

Af Grønlands Statistik fremgår det, at der i dag er 13.500 børn her i landet.  
MIO har gentagne gange lavet underretninger til kommuner samt anmeldelser til politiet i forbindelse med seksuelle overgreb eller selvmordsforsøg. 

Læs også 1001 børn søger hjælp

Mange børn har siden 2013 henvendt sig til MIO for at få hjælp.

- Siden SMS-rådgivningen startede i oktober 2013, så har der været mange, der har henvendt sig, siger konsulent for MIO Nauja Benjaminsen. 

MIO's SMS-rådgivning har været til hjælp for børn siden 2013. Formålet er at rådgive børn og unge via et medie, som de unge er meget fortrolige med.