- Vi vil aflevere en rapport til resten af udvalget, og så tager vi den derfra med fokus på, hvad vi skal kigge på fra udvalget, og der er nok at tage fat i, siger Sofia Geisler.Foto: Arctic Circle

Bæredygtighed og grønne løsninger er samtaleemner til Arctic Circle

Inatsisartutmedlem Sofia Geisler deltager i disse dage i et arrangement om Arktis i Island, hvor mere end 50 lande er repræsenteret.

Fra torsdag og frem til på søndag er Arktis det helt store samtaleemne i Islands hovedstad, Reykjavík.

Hovedstaden danner nemlig ramme for begivenheden Arctic Circle. Det er det største netværk for international dialog om Arktis.

Over de næste dage er blandt andet EU’s nye strategi for Arktis på programmet, ligesom Færøerne vil præsentere sin helt nye strategi for Arktis.

Ifølge arrangørerne deltager mere end 1000 personer i den store begivenhed fra mere end 50 lande.

LÆS OGSÅ Arctic Circle er vigtigt for Arktisk samarbejde

En af deltagerne er Sofia Geisler (IA), der er formand for Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg i Inatsisartut. Indtil videre er der meget at tage fat på, siger hun. 

- Det har været så meget overvældende, fordi der er så mange informationer, der bliver leveret på kryds og tværs, og der er mange arrangementer, der kører på samme tid.

- Så man kan ikke nå at komme igennem alle programmer, men vi tager det, som vi anser for relevant i forhold til ansvarsområdet, som vi har, sagde hun i går til aftenradioavisen.

Færøerne og EU vil fremlægge artiske strategier

Når hun vender hjem til Grønland efter det fire dages lange program, så vil hun tage flere ting med hjem.

- Allerede nu er der ord der går igen, det er ansvarlighed, bæredygtighed og grønne løsninger, der skal til for at bremse klimaændringen og dens konsekvenser for alle de samfund, der er i det arktiske. Budskabet er også, at Arktis er hele verden. Det påvirker alle, hvad der sker omkring det arktiske, siger Sofia Geisler.

På samlingen vil EU blandt andet fremlægge sin arktiske strategi, ligesom Færøerne også vil præsentere sin nye arktiske strategi.

- Det jeg kan høre fra den færøske side, det er, at de har meget fokus på grønne løsninger, og det tror jeg, at vi helt klart kan hente noget inspiration fra.  

Også næstformand i Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg i Inatsisartut, Doris J. Jensen (S) deltager i den store konference om Arktis.

- Vi vil aflevere en rapport til resten af udvalget, og så tager vi den derfra med fokus på, hvad vi skal kigge på fra udvalget, og der er nok at tage fat i, siger Sofia Geisler.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt